Linzentruffels

Wil je een feestelijk, zoet tussendoortje? Maak eens deze linzentruffels van (inderdaad!) linzen, cacao en amandelen.

tussendoortje
20-25 stuks
 

Ingrediënten

50 gram amandelschaafsel
150 gram gare bruine linzen, afgespoeld en uitgelekt (zelf gekookt zonder zout: daarvoor heb je ongeveer 65 g ongekookte linzen nodig)
50 ml bloemenhoning
35 gram roomboter
1 theelepel gemberpoeder
2 eetlepels Tia Maria of Cointreau
125 gram extra pure chocolade (76% cacao)
6 eetlepels cacaopoeder

Bereiden

  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en krokant.Let op: dit kan opeens snel gaan.
  • Maal het amandelschaafsel in de keukenmachine fijn en zet even apart.
  • Doe de linzen, de honing, de roomboter, het gemberpoeder en de Tia Maria of Cointreau erbij. Draai tot een samenhangend geheel dat qua structuur lijkt op pindakaas.
  • Breek de chocolade in stukjes in een kom en verwarm ze in de magnetron op vol vermogen gedurende 1 minuut. Laat even staan en roer door tot het vloeibaar is. Voeg dit bij het linzen-amandelmengsel. Roer goed door, doe over in een bakje en laat opstijven in de koelkast of op een koele plaats gedurende minimaal 1 uur.
  • Zeef het cacaopoeder in een diep bord.
  • Maak met behulp van een theelepel kleine balletjes van het linzenchocolademengsel en rol die door het cacaopoeder. Leg ze op een gezellig schaaltje en stop de laatste alvast in je mond.

Dit recept is afkomstig uit het kookboek Bonen! van Joke Boon

Wil je op een PuurGezonde manier werken aan je gewicht? Maak dan kennis met ons Puurgezond Plan. Een pakket dat bestaat uit ons boek PuurGezond Slank in 8 stappen. Plus 10 weken lang een ondersteunende mail in je mailbox met tips en recepten om je in stappen mee te nemen door het boek en zo je eetgewoonten aan te passen. Lees hier meer over het PuurGezond Plan

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Vega recepten