Kikkererwtencurry en munt-chilisaus

Kikkererwtencurry met burrito’s en munt-chilisaus (Mexico)

Voor 4 personen
Voorbereiding: 35 minuten
Kooktijd: 50 minuten

 

 

 

Lees meer
Eat vegan

Eat vegan

Het is niet zo gek dat het ene na het andere vegan kookboek verschijnt, steeds meer mensen kiezen immers voor een voeding zonder dierlijke producten. Volgens het CBS zijn er momenteel in Nederland 70.000 mensen veganist. Voor al die mensen maar ook voor iedereen die eens een dagje vegan wil eten, is...

Lees meer
Groente en fruit als broodbeleg

Groente en fruit als broodbeleg

Kies groente of fruit als broodbeleg. Dat levert je weinig calorieën, meer vezels en extra vitamines. Maak een tosti met plakken tomaat met pizzakruiden, of met een banaan met kaneelpoeder. Of beleg een broodje met een mengsel van hüttenkäse met geprakte aardbeien en wat pistachenootjes. Ook een...

Lees meer
Hoe maak je gazpacho?

Hoe maak je gazpacho?

Op warme dagen smaakt deze koude Spaanse soep verrukkelijk als lunch of lichte avondmaaltijd (met een Grote Toet na). Een soep die werkelijk propvol groenten zit!

 

 

Lees meer
Groentebrochettes met Mexicaanse quinoa

Groentebrochettes met Mexicaanse quinoa

2 personen
Voorbereiden: 20 minuten
Marineren en oven: 30 minuten

Lees meer
Easy vegan met Julie

Easy vegan met Julie

Vegan koken lastig en tijdrovend? Nee hoor, dat bewijst Julie van den Kerckhove met haar nieuwe boek “Easy vegan met Julie”. Deze Vlaamse is al 6 jaar met vegan eten bezig. Het succes van Julie begon met een blog toen ze in Californië een koksopleiding volgde. In dit boek deelt ze haar vegan...

Lees meer
Geroosterde-maissalade met avocado en chili-limoendressing
Ratatouille

Video: hoe maak je ratatouille?

Met een geurige ratatouille eet je met speels gemak je dagelijkse portie groenten. Maak deze groenteschotel in ruime hoeveelheden, zodat je een lekker hapje voor de volgende dag overhoudt.
Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de...

Lees meer
Boerenkoolsalade met rode kool, mango en sesam uit Vers van Donal Skehan
Aardappel-selderijtaart

Aardappel-selderijtaart

2 personen
oventijd: 50-60 minuten

Lees meer
Vegetarische hachee door Brenda Hoff

Vegetarische hachee

4 personen
bereiding: 15 minuten
sudderen: 30 minuten

 

 

Lees meer
Wortelsalade met tahin, geroosterde hazelnoten & munt
Hoe maak je falafel?

Hoe maak je falafel?

Dé trend in hippe steden als Berlijn, Londen en Stockholm en heel smakelijk: een broodje falafel. Omdat deze heerlijke gekruide balletjes van peulvruchten gemaakt zijn, is zo’n broodje ook een duurzame en gezonde keuze. Zelf maken kan ook! Wij kregen een recept voor falafel toegestuurd van...

Lees meer
Sojamelk

Vallen sojaproducten onder zuivel?

Alleen melk en de producten die daarvan gemaakt worden, noemen we zuivel.
Sojaproducten zijn gemaakt van de sojaboon en zijn plantaardig. In zoverre hebben ze dus niets te maken met zuivel. Sojadrinks kunnen echter wel gebruikt worden als vervanger voor zuivel. Let er op dat je dan een variant neemt...

Lees meer
snijbonenspaghetti met tomatensaus

Snijbonenspaghetti met tomatensaus

bijgerecht
2 personen
voorbereiding: 10 minuten
kooktijd: 25 minuten

Lees meer