hoofdgerecht
4 personen

Ingrediënten

600 gram gemengd gehakt
2 bolletjes mozzarella
2 sneetjes brood
1 dl melk
1 ui
1 groentebouillonblokje
handvol gehakte peterselie
50 gram boter

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 190 °C. Pel de ui en snipper hem fijn. Snijd de mozzarella in kleine blokjes of rasp ze. Breng de mozzarella op smaak met peterselie en peper. 
  • Wel de sneetjes brood in de melk en knijp ze uit.
  • Meng het gehakt met de ui, het brood en het verkruimelde groentebouillonblokje. Als het mengsel niet stevig genoeg is, voeg dan nog wat brood toe. 
  • Maak een platte lap van het gehakt en leg de mozzarella er op. Vouw de lap dubbel en vorm een broodje van het gehakt. Doe de boter in een ovenschotel en zet even in de oven tot de bruin is.
  • Leg het gehaktbrood in de ovenschotel en zet het 50-60 minuten in de oven. Overgiet het gehaktbrood enkele keren met het braadvocht

Dit recept komt uit Budgetkoken van Marleen van Gaver

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met vlees