In zo'n klassieke stamppot zit lekker veel groenten. Want ja ook ui is groenten.

 

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

1 kilo aardappels, geschild en in stukken
6 eetlepels boter
4 rode uien in halve ringen
500 gram winterwortel in plakken
4 hamlapjes
100 ml melk

Bereiden

  • De aardappels in 20 minuten gaar koken.
  • In een koekenpan met antiaanbaklaag de helft van de boter verhitten en de ui op een laag vuur in 15 minuten gaar bakken.
  • De wortel in 10 minuten gaar koken.
  • Het vlees met zout en peper bestrooien. In een koekenpan de rest van de boter verhitten en het vlees op hoog vuur in 2 minuten aan beide zijden bruin bakken. Het vet met een scheutje water afblussen en het vlees (zonder deksel) 6 minuten laten stoven.
  • De melk verwarmen.
  • De aardappels en wortels afgieten, in de grootste pan doen en met de melk tot een stamppot stampen.
  • De uien erdoor scheppen. Met zout en peper op smaak brengen.
  • De stamppot met het vlees serveren.

Meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met vlees