avocadosalade met mosselen

voorgerecht
4 personen
bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

1 kilo mosselen
150 ml witte wijn
1 bosje bladselderij
½ rode peper
2 limoenen
5 eetlepels olijfolie extra vierge
1 teen knoflook, fijngesneden
1 eetrijpe avocado
75 gram rucola
1 rode ui, in ringen

Bereiden

 

  • Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg. Doe de mosselen met de ml wijn en de selderij in een ruime hoge pan. Maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak de peper fijn. Klop een dressing van het sap van 1 limoen, de olijfolie, de rode peper en de knoflook. Voeg zout naar smaak toe.
  • Halveer de avocado, wip de pit uit de vrucht en schil de avocado. Snijd de avocado in repen. Besprenkel het vruchtvlees meteen met het sap van de laatste limoen.
  • Verdeel de rucola met de mosselen (in de schelp), de avocado en uiringen over 4 borden. Sprenkel er de dressing over. Lekker met meergranenstokbrood of knapperige dinerbroodjes.

 

Dit recept komt van Bio+ mosselen.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor voorgerechten