wildzwijnragout

Zet deze Kerst eens wild op het menu. Dan zet je niet alleen iets lekker, maar ook iets duurzaams op tafel. Bijvoorbeeld heerlijk mals wildzwijn. Want die zijn er meer dan voldoende in Nederland.

Vraag bij de poelier of slager naar wildzwijnvlees om te stoven. Voor 4 tot 6 personen neem je 800 gram wildzwijn.

Snij dit in blokjes van ca. 3 cm. Dep het vlees droog en laat het ongeveer 15 minuten op kamertemperatuur komen. Bestrooi het vlees met 2 eetlepels bloem.

Snipper 1 ui, ½ winterwortel en 2 stengels bleekselderij. Verhit 100 gram boter in een braadpan en bak hierin het wildzwijn vlees rondom bruin. Voeg de gesnipperde groenten toe en bak deze 3 minuten mee.

Voeg 2 eetlepels tomatenpuree toe en bak deze ook even mee. Schenk ½ liter rode wijn bij het vlees voeg 2 laurierbladeren, 5 jeneverbessen en wat zout toe. Laat het vlees in 2-2 ½ uur zacht gaar stoven.

Proef voor het serveren de saus. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Winterrecepten