Peulvruchtenparade

4-6 personen

 

Ingrediënten

200 g rode linzen
200 g kikkererwten
200 g kidneybonen
1 blikje mais
1 grote ui
1 rode paprika
6 stengels bleekselderij
500 g mager rundergehakt
1 blik tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree
Boter
2 tl kurkuma
1 tl gemalen koriander
1 tl paprikapoeder
Peper en zout
3 knoflooktenen
6 takjes verse koriander
Bakje yoghurt
zout

Bereiden

  1. Spoel de kikkererwten en kidneybonen af en week de kikkererwten en kidneybonen (apart) één dag van tevoren in schoon water. Ze kunnen ook ‘s nachts worden geweekt. De rode linzen hoeven niet geweekt te worden. 
  2. Kook de kikkererwten en kidneybonen (apart) in schoon water en kook in ongeveer 1 ½ uur beetgaar. Voeg pas een kwartier voor einde kooktijd wat zout toe zodat de bonenvelletjes zacht blijven. Kook de rode linzen in 15 minuten beetgaar.
  3. Snijd de ui fijn en snijd de paprika in stukken. Haal de draden van de stengels bleekselderij en snijd ze in dunne reepjes. Smelt de boter in een koekenpan en rul het gehakt. Voeg wat zout en peper naar smaak toe.
  4. Voeg de ui, de bleekselderij en de paprika aan het gehakt toe en wacht tot de groenten zacht zijn. Voeg nu de kurkuma, koriander en paprika aan het gehakt toe en roer alles goed door elkaar.
  5. Schenk de tomatenblokjes (inclusief het vocht) en de tomatenpuree bij het gehakt en roer dit goed door. Plaats een deksel op de pan en laat het geheel zacht pruttelen. Giet de kidneybonen, rode linzen en kikkererwten af en roer deze, samen met de maïs door het gehaktmengsel.

Yoghurtdip:

  1. Haal het velletje van de knoflook en snij (of pers) deze heel fijn. Snijd de verse koriander (inclusief steeltjes) en roer deze, samen met de knoflook door de yoghurt. Breng de dip op smaak met zout.

Dit recept mochten we overnemen van www.peulvruchten.nl

 

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Winterrecepten