IJs zonder suiker heeft vaak weinig smaak. Dit ijs met heel veel zoet uit aardbeien kan volgens ons wel zo goed als zonder suiker. De truc is dat we de aardbeien samen met de rabarber roosteren in de oven. Zo worden ze extra zoet.

Ongeveer 6 porties
Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 20 minuten
Wachttijd: enkele uren

Ingrediënten
500 gram rabarber
600 gram aardbeien
5 kardamonpeulen
1 (bloed)sinaasappel
1 cm gemberwortel
sap van ½ limoen
2 eetlepels honing
150 g Griekse yoghurt
Verse munt

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de rabarber in stukken van ca 3 cm. Maak de aardbeien schoon. Leg de rabarber en 400 gram aardbeien samen in een ovenschaal.
  • Plet de kardamonpeulen en verdeel deze over de rabarber. Rasp de schil van de sinaasappel en de gember erboven. Schep om met het limoensap en de honing en zet 20 minuten in de hete oven.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen. Verwijder de kardamonpeulen.
  • Pers ondertussen de sinaasappel uit en snij 50 gram van de overhouden aardbeien in stukjes. Verwarm het sap met de stukjes aardbeien en laat dit even pruttelen zodat de aardbeien kapotkoken en het sap wat inkookt. Pureer met een vork de aardbeien en laat het sausje afkoelen.
  • Pureer in een keukenmachine de afekoelde rabarber en mix de yoghurt erdoor. Maak van dit mengsel ijs in de ijsmachine*.
  • Snijd vlak voor het serveren de rest van de aardbeien in patjes en schep deze door de sinaasappel-aardbeisaus.
  • Serveer 2 bolletjes ijs met een schepje aardbeien in saus en garneer met de munt

*Heb je geen ijsmachine doe het mengsel dan in een platte diepvriesdoos en zet in de vriezer. Schep het mengsel elk uur goed door met een vork.  In ca 4 uur heb je schepbaar ijs.

Elke dag 3 porties fruit dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Zomerrecepten