Zoete aardappel en sperziebonen

Alweer sperziebonen uit de moestuin? Maak deze variatie eens.

 

Bijgerecht
4 personen
Bereidingstijd: 45 minutenIngrediënten:

400 g zoete aardappel
400 gram sperziebonen
2 eetlepels olijfolie
1 bosje verse Italiaanse kruiden (of 4 eetlepels gedroogde kruiden)
500 gram cherrytomaatjes
1 teentje knoflook

Bereiden:

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Schil de aardappels en snij deze in blokjes.
  • Was de sperziebonen en haal de uiteinden eraf. kook de sperziebonen 3-4 minuten en giet ze af. Bij hele verse sperziebonen direct uit de moestuin kun je het voorkoken achterwege laten.
  • Doe alles in een kom samen met de olijfolie en fijngesneden Italiaanse kruiden en schep goed om.
  • Schep alles op een bakplaat en bak het geheel in ongeveer 25 minuten gaar. Schep af en toe even om.
  • Halveer dan de cherrytomaatjes en meng met het uitgeperste teentje knoflook. Voeg dit de laatste 10 minuten toe aan de groenten.
  • Haal de bakplaat uit de oven

Tip: Serveer bijvoorbeeld met een gebakken biefstukje of een notenburger.

 

Veel groenten eten is een van de belangrijkste pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over hoe je op een gemakkelijk manier je voeding PuurGezond maakt?Lees ons basisboek 'Eet Meer, Lekker in je vel met PuurGezond' Je bestelt het voor 21 euro in onze webshop.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Zomerrecepten