De slanke voordelen van meal prepping

Meal prepping is de hippe term voor je maaltijden voorbereiden. Zodat je tijd overhoudt en niet in de verleiding komt om snacks te kopen of maaltijden te laten bezorgen. Hier zijn onze beste tips.

Meal prepping is slim. Je kookt namelijk van tevoren, bijvoorbeeld op een rustige zondagmiddag of een vrije dag. Dan bereid je alvast verschillende maaltijden of onderdelen van maaltijden. Die bewaar je in je koelkast of vriezer, zodat je in de drukke werkweek tijd bespaart en niet in de verleiding komt om de pizzalijn te bellen. Ook wordt het spitsuur voor je gezin een stuk rustiger als (een deel van) de warme maaltijd al klaar is. Door meal prepping kun je wat grotere hoeveelheden inkopen en hoef je ook minder weg te gooien. Je bespaart daardoor ook geld!

Je "preppy" maaltijden bewaar je in de koelkast of vriezer, zodat je altijd een voorraadje hebt. Wil je wat PuurGezond voorbeelden:

Ontbijt:

  • Maak een bakplaat vol granola.
  • Of bak pannenkoekjes die je invriest.

Lunch:

  • Kook wat eieren en bewaar ze in de koelkast, dat is lekker in een lunchsalade. Een gekookt ei is trouwens ook een gezond tussendoortje!
  • Kook een flinke pan soep, bijvoorbeeld linzensoep of courgettesoep. Vries de soep in handige lunchporties in.
  • Maak een dressing voor meerdere salades en bewaar deze in de koelkast. Lekker fris is de vinaigrettedressing, of een honing-mosterddressing.

Avondeten:

  • Pasta, rijst, quinoa en couscous kun je uitstekend voor meerdere dagen bereiden. Je kunt een portie in de koelkast bewaren (2 dagen houdbaar) of porties invriezen. De ene dag eet je quinoa bijvoorbeeld als bijgerecht, de andere keer maak je er een salade van.
  • Een stoofschotel is perfect voor meerdere dagen. Bijvoorbeeld een bolognesesaus of Italiaans stoofvlees.

Probeer het eens en maak je werkweek een stuk relaxter en gezonder. Wil je meer van dit soort tips voor hoe je je gewicht onder controle houdt? Lees ons boek "7 inzichten voor een blijvend goed gewicht" met maar liefst 100 PuurGezonde recepten. Voor 21 euro te koop in onze webwinkel!