Moeite om je te concentreren, last van vermoeidheid en geen zin om sociaal te doen? Misschien heb je last van "voorjaarsmoeheid".

Na een lange sombere winter met korte dagen en veel binnen zitten, snakt je lichaam naar licht. Misschien dit jaar nog meer dan andere jaren, omdat we ook in onze vrije tijd veel meer binnen zijn gebleven. Meer licht kan je helpen je weer energiek te gaan voelen! En een nieuw ritme in je dag ook. Een ritme is goed voor je gezondheid. Zo combineer je licht en ritme optimaal:

  • Sta iedere dag rond het zelfde tijdstip (liefst vóór 8 uur) op. Zo kan je lichaam je biologische klok in de gaten houden en je op tijd wakker maken.
  • Begin elke dag met een glas water. Je realiseert je het misschien niet, maar tijdens de nacht verlies je vocht door transpiratie. Het is ook goed voor je spijsvertering. Een extra glas water per dag kan nét het zetje geven om je stoelgang beter te laten verlopen.
  • Ga iedere dag naar buiten. Maak bijvoorbeeld een wandeling in het ochtendlicht. Liever dan 's avonds als de zon al onder is.
  • Beweeg (het liefst buiten). Zo maak je endorfine aan; een gelukshormoon. En daardoor voel je je beter.
  • Neem iedere dag een ontbijt. Zo wek je je lichaam omdat je spijsvertering aan de slag moet. Een stevig ontbijt zorgt dat je de rest van de ochtend vooruit kunt. Zo kun jij de koekjes bij de koffie met gemak overslaan.

Heb je tips nodig voor een gezond ontbijt? Denk eens aan havermout en granola. In onze Havermout en Granola Special hebben we 15 heerlijke recepten voor je verzameld. Je koopt deze special als download in onze webwinkel voor slechts € 2,50.