Paprika kan altijd

Veel kinderen lusten graag paprika, zo uit het vuistje of verwerkt in eten.

Paprika is lekker vrolijk van kleur en de smaak is heerlijk zoet. Wist je dat paprika’s meer dan twee keer zoveel vitamine C bevatten vergeleken met sinaasappels?
Jij kunt als ouder je kind stimuleren om meer groenten en fruit te eten. Hoe geef je je kind een lekkere en gezonde snack mee naar school?

We hebben 3 tips voor je:

  • als tussendoortje: de kleine oranje snackpaprika’s kun je gemakkelijk meegeven als gezonde snack. Thuis even afspoelen en je kind heeft een heerlijk zoet tussendoortje.
  • in de broodtrommel: snij een stevige blokpaprika in dunne reepjes om als beleg op een frisse boterham met (room)kaas te doen.
  • kleurrijke traktatie: maak paprikaspiesjes met stukjes verschillende kleuren paprika. En eventueel minitomaatjes en bolletjes mozzarella. Leuk om samen te maken. Met een vrolijke prikker zien de spiesjes er helemaal feestelijk uit

Als je kinderen thuiskomen uit school, kun je reepjes paprika op tafel zetten, eventueel met een lekkere hummusdip.


Of maak eens samen deze heerlijke vegetarische Italiaanse pastasaus met paprika:

Ingrediënten voor 4 personen
1 courgette
1 oranje paprika
1 groene paprika
1 ui
1 teen knoflook
3 grote trostomaten
1 venkel
3 eetlepels olijfolie
handje verse basilicum
zeezout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de groenten en snijd in grove stukken. Doe alles in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en een beetje zout. Rooster ongeveer 20 minuten in de oven.
Doe de groenten in een maatbeker, voeg de basilicum toe en pureer tot een saus. Je kunt de saus zo grof of fijn maken als je zelf wilt.
De paprika geeft de saus een extra zoete bite daarnaast kun je zoveel verschillende groenten gebruiken als je zelf wilt. In een afgesloten pot blijft de saus minimaal 3 dagen goed als je iets over hebt (of vries het in).

Meer lekkere recepten met paprika’s in de hoofdrol, zoals: