recepten

Hoe maak je tortillachips?
Bij een Mexicaanse maaltijd mogen tortillachips met een homemade guacamole of salsa natuurlijk niet...
Lees meer
Hoe maak je noedelsoep?
Fijn voor de lekkere hartige trek tussendoor: noedelsoep. En als je niet naar de winkel wil voor een...
Lees meer
Hoe maak je tapas?
Gewoon heel erg lekker, die pittige Spaanse hapjes. Je kunt er uren voor in de keuken staan, maar...
Lees meer
Hoe maak je pan tostado con tomate?
Een homemade tomatenrecept, omdat we het niet kunnen laten. Deze keer uit Spanje. Dit voorafje of...
Lees meer
Hoe maak je crostini?
Crostini zijn eigenlijk niets anders dan toastjes, maar dan wel de enige echt lekkere. In vele...
Lees meer
Hoe maak je auberginedip?
In Libanon en Egypte eet men als voorgerecht vaak baba ghanoush, een soort dikke dipsaus (ook wel...
Lees meer
Hoe maak je picknickbrood (voor onderweg)?
Als wij op vakantie gaan en een lange reis met de auto voor de boeg hebben, dan gaat er al sinds...
Lees meer
Perzische kruidenfrittata (Kuku Sabzi)
lunchgerecht of hapje
8 personen
bereidingstijd: 60 minuten

Wat kan ik met overgebleven bleekselderijstengels?
Vraag: Als ik Italiaanse tomatensaus voor de pasta maak, begin ik altijd met een fijngesneden uitje,...
Lees meer
Crostini met parmaham, munt en vijgen
hapje
voor elke hoeveelheid
bereidingstijd: 5-10 minuten

Hoe maak je ananasijs?
Vriesvakken liggen er vol mee: ijs! Maar waarom niet zelf maken? Veel verser, minder suiker en je...
Lees meer
Hoe maak je scones?
Bij een echte Engelse high tea horen scones. Dat zijn licht gezoete, kleine broodjes die je eet met...
Lees meer