recepten

Wereldeters

Een uitdaging voor je kind, maar ook voor jou!

Lees meer
balsamicodressing

Hoe maak je balsamicodressing?

Balsamicoazijn is een perfecte smaakmaker. Een scheutje van deze Italiaanse lekkernij is heerlijk...

Lees meer
Hoe maak je bloemkoolpizza

Hoe maak je bloemkoolpizza?

Ideaal voor iedereen die koolhydraatarm wil eten! Maar ook als je gewoon meer groenten in de...

Lees meer
Gnocchi

Hoe maak je gnocchi?

In de supermarkt liggen ze altijd een beetje verborgen: gnocchi di patate. Misschien wel omdat...

Lees meer
Een vriendin vertelde laatst dat de balsamicoazijn die ik heb geen echte balsamicoazijn is. Hoe kan dat nu?

Een vriendin vertelde laatst dat de balsamicoazijn die ik heb geen echte balsamicoazijn is. Hoe kan dat nu?

De ene balsamicoazijn is de andere niet. Er zijn soorten die gewoon in een fabriek worden gemaakt...

Lees meer
Hoe maak je spaghetti alla carbonara?

Hoe maak je spaghetti alla carbonara?

Het is niet direct het meest gezonde pastarecept uit de Italiaanse keuken, maar lekker is het zeker!...

Lees meer
hoe maak je stoofvlees italiaans

Hoe maak je stoofvlees op z'n Italiaans?

Het wordt weer eens tijd om je huis te vullen met de heerlijke geuren van een lekkere pan...

Lees meer
Pizza zelf maken

Hoe maak je pizza?

Wat pizza betreft kn je volop kiezen voor gemakkelijk: pizza laten bezorgen door de pizzakoerier of...

Lees meer
Hoe maak je gedroogde tomaten?

Hoe maak je gedroogde tomaten?

Wist je dat je die heerlijke maar prijzige semigedroogde tomaten ook heel goed zelf kunt maken?...

Lees meer
Hoe maak je pasta Putanesca?

Hoe maak je pasta Putanesca?

In de supermarkt kun je kiezen uit potten, pakken, zakken en koelverse traiteurachtige tomatensaus....

Lees meer
Hoe maak je tiramisu?

Hoe maak je tiramisu?

Eigenlijk is tiramisu ‘t lekkerste Italiaanse nagerecht dat er is. Maar dat zou je niet zeggen als...

Lees meer
Hoe maak je gazpacho?

Hoe maak je gazpacho?

Op warme dagen smaakt deze koude Spaanse soep verrukkelijk als lunch of lichte avondmaaltijd (met...

Lees meer
Risotto

Video: hoe maak je risotto?

 

 

Lees meer
Arrabbiata saus

Video: hoe maak je arrabbiata saus?

Een klassieker, zo'n lekker pittige pasta arrabbiata. Niet uit een potje maar zelf gemaakt. Het...

Lees meer
Olijventapenade

Video: hoe maak je olijventapenade

Tapenade is lekker op een stuk stokbrood of toast voorafgaand aan een maaltijd. Maar het smaakt ook...

Lees meer
Venkelrisotto met spekreepjes

Venkelrisotto met spekreepjes

4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Mediterrane stamppot met verse spinazie en gorgonzola

Mediterrane stamppot met verse spinazie en gorgonzola

4 personen
bereidingstijd 35 minuten

Lees meer
Hoe maak je gekruid paneermeel?

No waste: hoe maak je gekruid paneermeel?

Kookboeken lezen is niet alleen leuk je leert er ook veel van. Zo leerde ik van Antonio Carluccio –...

Lees meer