Bestek beïnvloedt de smaak van eten

Onderzoekers hebben ontdekt dat de vorm en kleur van het bestek van invloed is op de smaakbeleving. Het is één van de items tijdens deze ScienceFlash.

Lees meer

Zo word je gezond oud

Er zijn 5 Blue Zones op de wereld waar mensen gemiddeld vele jaren ouder worden dan gemiddeld. Hoogleraar Jaap Seidell legt uit hoe dat mogelijk is.

Lees meer

Het verdrag TTIP

Chloorkippen in Nederland? Schaliegasboringen? Met het voorstel TTIP van de Amerikaanse overheid en Europese lidstaten komt het wellicht ooit zo ver in Nederland… Wat houdt dit verdrag precies in? Zondag met Lubach zocht het uit.

Lees meer

Kinderen vs spruitjes

Zo reageren kinderen als ze (voor het eerst) spruitjes eten.

Lees meer

Werelds ontbijten

Deze Amerikaanse kinderen proberen ontbijtjes van over de hele wereld. Kijk hoe verbaasd ze reageren op de Hollandse boterham met hagelslag!

Lees meer

Genomineerd voor een Oscar!

Deze korte animatiefilm “Sausage” heeft al verschillende prijzen gewonnen en is in 2014 genomineerd voor een Oscar. 

Lees meer
Arjen Lubach

Waarom Vinkjes onzin zijn

Het begint met het kerstdiner maar blijf toch even kijken, want Arjen Lubach neemt hier genadeloos de “Vinkjes” op de schop.

Lees meer
McDonalds verfijnd?

Eten van McDonalds verfijnd?

Twee mensen van het team van LifeHunters serveerde op een foodbeurs in Houten lekkernijen van McDonalds. Zo werd de hambuger gepresenteerd als “een biologisch nieuw concept”. Kijk wat de reacties waren…

Lees meer
Applause

Applaus voor deze dame?

We worden voor de gek gehouden met reclametrucs. Deze marketing consultant legt in het Engels uit hoe reclamemensen te werk gaan. Is je Engels niet goed? Bekijk het filmpje en let vooral op de reacties van het publiek en hoe ze veranderen tijdens de presentatie!

Lees meer
Vissersboot

Bijvangst bij?

Bijvangst, zo ziet dat eruit…  

Lees meer
Future Food

Future Food

In dit filmpje wordt de noodzaak van de overgang naar een meer plantaardig voedingspatroon uitgelegd in Jip en Janneke taal.

Lees meer
How Cooking Can Change Your Life

Zelf in de keuken

Eet alles wat je wilt…. Maar maak het zelf. Deze animatie van Michael Pollan laat zien hoe belangrijk het is om zelf in de keuken te staan.

Lees meer
Banaaninktvis

Vrolijk groente- en fruitfilmpje

Kijk dit vrolijke groente- en fruitfilmpje samen met je kinderen. Het geeft ze een vrolijke kijk op groenten en fruit. En doe er zelf inspiratie uit op. Er zit vast wel een leuke creatie bij die jij ook kunt maken voor ze!

Lees meer
Mr. Zee's Apple Factory

Mr. Zee’s apple factory

Dit getekende videoverhaal laat eerst zien hoe fabrikanten van appels producten maken, die nog weinig op een appel lijken. Daarna gaat het verhaal verder over de voedselindustrie en reclame. Het doel is kinderen te laten nadenken over gezond eten.

Lees meer
Unjunk yourself

Unjunk yourself

Grappige clip voor jongeren over gezond eten.

Lees meer