Zo eet je gemakkelijk veel groenten

Dagelijks 300-400 gram groenten veel? We laten je zien hoe je deze portie gemakkelijk haalt.

Lees meer
PuurGezond boek wordt gedrukt

Video: nieuw PuurGezond boek in druk

Het nieuwe PuurGezondboek "7 inzichten voor een blijvend goed gewicht" wordt gedrukt. We geven je een kleine sfeerimpressie in deze video.Wil je het boek bestellen? Dat kan al in onze webwinkel. Met kortingscode INZICHT bestel je nu zonder verzendkosten. Je hebt het dan zo snel mogelijk na 10...

Lees meer

Video: 5 alternatieven voor die eeuwige zak chips

Ontdek jij regelmatig, na een avondje tv kijken, dat er alweer een zak chips (ongemerkt) leeg is gegeten? Bekijk onze gezondere en lekkere variaties.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe video's die...

Lees meer
Eet meer! Noten en zaden

Video: zo eet je meer noten en zaden

De Gezondheidsraad adviseert dagelijks een handje (ongezouten) noten. Ook PuurGezond adviseert dat. Noten (en zaden) zijn namelijk gezond!

Lees meer
Meer peulvruchten

Video: zo eet je meer peulvruchten

De Gezondheidsraad adviseert wekelijks peulvruchten te eten. Dit filmpje van PuurGezond laat je zien hoe je gemakkelijk aan 200 gram peulvruchten per week komt.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je als eerste op de hoogte van nieuwe...

Lees meer
Brood

Video: het verschil tussen bloem, meel en volkorenmeel

 

Deze video van brood.net legt heel begrijpelijk uit waarom een donker brood niet altijd gezonder is dan een licht brood. En hoe herken je nu de beste keuze?

 

Lees meer
No waste

Video: No waste

 

Bij PuurGezond heeft 2017 het thema “No Waste”. Want we kunnen met z’n allen best wat minder verspillen. In deze video van Milieu Centraal zie je waarom slim kopen, slim koken en slim bewaren belangrijk zijn.

 

Lees meer
de best beken puurgezondvideo's van 2016

De best bekeken PuurGezond video's van 2016

Wist je dat er al 64 PuurGezondvideo’s op ons YouTube kanaal staan? De best bekeken video’s van 2016 waren

Lees meer
17 doelen die je deelt

17 doelen die je deelt!

In 2015 ondertekenden de 193 wereldleiders van de Verenigde Naties het document waarin de 17 Werelddoelen zijn opgenomen. Deze Werelddoelen moeten ervoor zorgen dat de wereld in 2030 een betere plek is om te leven. Kinderen weten haarfijn welke kant we op moeten. Dat blijkt uit de 17 filmpjes die...

Lees meer
Energiedrank

Energiedrankjes

Energiedrankjes zijn razend populair, maar ook erg ongezond. Zeker voor kinderen. Het programma Radar maakte er een item over.

Lees meer
Zoet beleg

Video: zo beleg je je brood met zoet broodbeleg

Het meeste zoete broodbeleg bestaat uit niet meer dan suiker. Gelukkig kun je je brood ook op een gezondere manier zoet beleggen. We laten je graag zien hóe! 

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe...

Lees meer
6 manieren om meer groenten te eten

Video: 6 manieren voor meer groenten

Meer groenten eten lastig? Probeer deze 6 tips eens en zie hoe gemakkelijk het kan zijn. 

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe video's die verschijnen!

Lees meer
Hoe ontvel je tomaten

Video: hoe ontvel je tomaten?

 

Lekker rijpe tomaten in huis? Ontvel ze en maak er soep of (pasta)saus van! Dat ontvellen is eigenlijk helemaal niet moeilijk. We laten je hier zien hoe je dat doet. 

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van...

Lees meer
Variaties op je havermoutontbijt

Video: variaties op havermoutpap

Varieer volop op je ontbijt. Met havermout!

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe video's die verschijnen!

Lees meer
Gefermenteerde spruiten

Gefermenteerde spruiten

Ken je het programma “Koken met Van Boven”? Aanrader! Elke maandag om 20.25 uur bij de VPRO op NPO2. Je ziet er bijvoorbeeld hoe Yvette van Boven deze kimchi van spruiten maakt.

Lees meer