bord met bietjes

Mary at gegrilde bietjes en dat vond ze heel lekker schrijft ze in deze blog.

Ik ben dol op het roosteren van groente. Het geeft groente zo'n heerlijke smaak, vooral het zoet van de groente komt dan goed naar voren. Dus bij mij gaat vaak de oven aan. Of ik pak de grillpan, waarin ik plakken courgette, aubergine, zoete aardappel of paprika's grill. Maar ook venkel, asperges en prei kunnen goed geroosterd of gegrilld worden. Ik was daarom ook blij verrast toen ik in een restaurant waar ik vorige week at met een paar vriendinnen een voorafje zag staan met geroosterde bietjes. Daar had ik nu zelf nog nooit aan gedacht. Het was heerlijk en ik heb het thuis nog eens nagemaakt.


Eerst heb ik de bietjes in hun geheel gekookt en laten afkoelen. Je kunt ook gekookte bietjes kopen als je dat gemakkelijker vindt. Verdeel vervolgens wat lekkere sla over de borden. Ik koos voor een mengsel van rucola, veldsla en bietengroen (dat was zo mooi met die rode nerven erin). Die salade besprenkelde ik met een dressing van een lekkere olijfolie en rode balsamicoazijn. De gekookte bietjes heb ik in plakken gesneden en in de grillpan geroosterd tot ze mooie strepen hadden. De hete plakken heb ik op de sla gelegd en daarover heb ik stukjes Chevre de Bellay (zachte geitenkaas) en wat verse walnoten gestrooid. Direct serveren met een lekker stukje donkerbruin stokbrood. Heerlijk!

Mary

Mary is redacteur van PuurGezond, diëtist en de bedenker van veel van de PuurGezond recepten. Ook heeft ze het boek "7 inzichten voor een blijven goed gewicht" geschreven. In dit boek staan 100 van haar faovoriete recepten. Je koopt het boek voor € 21,- in onze webshop.