Laat die tafel maar uitpuilen!

Toe maar, sléép maar met die boodschappen. Sloof je uit, sta geduldig in de lange rijen in de winkel, geef veel te veel geld uit. Speur naar recepten, verwen je gasten, dek de tafel, steek de kaarsen aan.

Het is elk jaar weer een gekkenhuis, maar ach, het is ook best een leuk gekkenhuis. Als je de kerststress en de familieheisa voor het gemak even vergeet, dan zie ik toch wel een aantal voordelen van de fuzz rondom het kerstdiner.

Vier om precies te zijn.

Ten eerste doe je met kerst je best op het eten. Dat doe je niet elke dag, wees eerlijk. Misschien drijf je wel iets te vaak op je routine en je vaste repertoire. Elke maandag pasta, elke zaterdag patat? Dat kan creatiever!

Ten tweede krijg je gasten aan tafel. Tenminste, dat krijgen de meeste mensen met kerst. Dat gebeurt ook misschien wel niet zo regelmatig, als je wordt opgeslokt door het wekelijks ritme van werk, sport en kinderen.

Ten derde probeer je eens wat nieuwe recepten. En dan merk je waarschijnlijk hoe leuk dat eigenlijk is, wat experimenteren in de keuken.

Ten vierde neem je de tijd voor het eten. Ook iets wat er vaak bij inschiet, lekker lang tafelen.

Kerst duurt maar twee dagen. Maar je best doen op de avondmaaltijd, gasten uitnodigen, recepten testen en lekker lang tafelen, dat kan veel vaker. Ik wens je veel kerst-inspiratie, voor het hele jaar!