Zoete aardappels

Ze lagen er weer lelijk te wezen, vanochtend op de markt: zoete aardappels. In een kistje, weggeduwd in een hoekje. Waarschijnlijk omdat bijna niemand ze koopt. Nou ik wel! Verzot ben ik erop. Na twee verbaasde medegroentekopers aan de kraam te hebben uitgelegd wat dat nu toch wel niet waren, op weg naar huis al meteen bedacht wat ik ervan zou gaan maken. Een favoriet: frittata van geroosterde groenten en geroosterde zoete aardappel. In feite heel simpel. Terwijl je nog met van alles en nog wat bezig bent. schuif je een bakblik met stukken geschilde zoete aardappel, stukken aubergine, stukken courgette en stukken groene paprika in de hete oven. (ca. 220° C) Alles besprenkeld met wat olijfolie. Dit laat je ongeveer 20 minuten lekker roosteren. Voor de fritata klop ik altijd wat eieren los met zout en peper en een paar lepels kwark. Ik doe de geroosterde groente in een platte ovenschaal (bijvoorbeeld een quichevorm) en giet er het eimengsel over. Bestrooien met wat geraspte kaas (bij zoete aardappel is geitenkaas heel lekker!) en nog een keer 20 minuten de oven in. Heerlijk!

Gelukkig heb ik nog wat van de aardappels over. Die gaan van de week in een lekkere curry of ik pureer ze en bak er brood van! Mmm.