Tzatziki, de overheerlijke knoflooksaus uit Griekenland, smaakt niet alleen heerlijk bij Griekse kofta (kruidige gehaktrolletjes) maar ook bij vis- of andere vleesgerechten. Misschien zelfs wel lekkerder dan een gewone knoflooksaus. Je maakt een overheerlijke tzatziki heel gemakkelijk zelf.

Neem voor een schaaltje ½ komkommer. Was, schil en rasp de komkommer heel fijn. Leg de komkommerrasp in een vergiet en strooi er zout en peper over. Laat de komkommer een kwartiertje uitlekken.

Roer ondertussen 200 ml Griekse of Turkse yoghurt los met 1 eetlepel olijfolie en ½ eetlepel witte wijnazijn. Knijp er 2-3 teentjes knoflook (of neem meer als je van veel knoflook houdt) boven uit. Druk de komkommerrasp goed uit en roer de komkommer door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.

Tips

  • Tzatziki is ook heerlijk bij gebakken aardappeltjes, gepofte aardappels of stokbrood.

 

Dit is wel een erg gemakkelijke manier om meer groenten te eten. Ongemerkt krijg je zo met de saus groenten binnen. En veel groenten eten is een van de pijlers van het PuurGezond eetplan.

Meer weten over PuurGezond eten? Lees bijvoorbeeld ons boek "Eet meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Te koop in onze webwinkel

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.