Babybillenbrood

Mensen die mij goed kennen, brengen graag een culinair cadeautje voor me mee als ze me willen verwennen.

Niets leuker dan dat! Van een lekkere fles olijfolie tot een potje speciale mosterd en van een zak vers geplukte paddenstoelen tot enkele courgettes uit de moestuin. Dit weekend kreeg ik nog een stronk paarse boerenkool verpakt als bloemen. Zo leuk en lekker allemaal. Laatst kreeg ik ook een paar pakken meel. Niet zomaar wat, maar speciaal negengranen, vijfzaden en volkorenmeel van de molen.

Vandaag eens lekker met een van die pakken aan de slag gegaan. Ik heb er een deeg van gemaakt met een flinke scheut olijfolie, versgemalen peper, geperste knoflook, gist en warm water. Door het deeg heb ik een handvol geroosterde pijnboompitjes gekneed. Niet met een machine, want deeg met de hand kneden voelt zo lekker ambachtelijk. De truc is: doorkneden tot het deeg zo zacht voelt als babybilletjes, dan is het helemaal goed. Na de eerste keer rijzen heb ik er een plat brood van gevormd dat ik heb bestrooid met grof zeezout en rozemarijn. Na de 2e keer rijzen heb ik het brood gebakken in de oven. Het resultaat: een heerlijke geur in huis en een zalig brood, lekker hartig en een beetje pittig. Perfect bij een maaltijdsalade of een lekkere herfstsoep. 

Heb je soepen-inspiratie nodig? Onze download "PuurGezond Soep Special" helpt je op weg!

In onze boeken vind je uitleg over PuurGezond eten. En waaom het zo goed voor je is. Je voelt je lekkerde rin je vel, je weerstand wordt er beter van en je gewicht vaart er wel bij. In de boeken staan ook veel gezonde en lekkere recepten. Stuk voor stuk gemakkelijk te bereiden en passend binnen een PuurGezond eetpatroon. Dat betekent, boordevol groente, ruim gebruik van noten en peulvruchten, vaak vega en we zijn niet bang voor vet. 

Onze recepten laten je zien hoe je gezond kookt, zonder pakjes en zakjes. Probeer het ook en voel je lekkerder in je vel, geniet van je eten en werk ondertussen ook nog aan je gewicht. 

Je vindt de PuurGezond boeken in onze webshop.