Smaakmakers

Smaakmakers, koken met specerijen

Maak op smaak met …. Niet alleen met zout en peper als het aan Michael Sloff ligt. Nee volgens hem maak je op smaak met heel veel specerijen. Want die geven behalve smaak, ook geur, kleur en pit aan het eten. Sloff zou je kunnen kennen als thuisbakker uit Heel Holland bakt (2015), maar in het echte...

Lees meer
Eetkalender 2018

Eetkalender 2018

‘Wat zullen we eten vanavond?’ die vraag stel jij je vast ook wel eens. De Eetkalender 2018 geeft je een jaar lang direct antwoord op die vraag. De kalender, van Francesca Kookt, bevat namelijk meer dan 200 recepten voor de doordeweekse dagen. Daarnaast bevat iedere week ook een boodschappenlijst....

Lees meer
Het Zeeuwse mosselkookboek

Het Zeeuwse mosselkookboek

Je hebt liefhebbers en je hebt haters als het over mosselen gaat. Iets er tussenin ken ik eigenlijk niet. Voor al die liefhebbers is er een heel leuk nieuw boek van Bart van Olphen: het Zeeuwse mosselkookboek. Een boek vol lekkere en inspirerende recepten waarmee je zo aan de slag kunt. Wat dacht je...

Lees meer
Slim zonder pakjes en zakjes

Slim zonder pakjes en zakjes

Karin Luiten is al vanaf het eerste uur ambassadeur van PuurGezond. Zij heeft een nieuw boek uit: “Slim zonder pakjes & zakjes”. Het is een boek naar ons hart: koken zonder pakjes en zakjes, maar dan ook nog met restjes. Hartstikke duurzaam.

Karin heeft een systeem om het koken een tikje...

Lees meer
Pannenkoekdag

Pannenkoekdag– 60 gezonde recepten voor elk moment van de dag

Kun je elke dag pannenkoeken eten? Met dit pannenkoekboek wel! Het bevat gezonde recepten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoor.

De auteurs gebruiken meelsoorten die volwaardig zijn, zoals volkoren tarwemeel, roggemeel, boekweitmeel en kikkererwtenmeel. Verder wordt er in de recepten vrijwel...

Lees meer
Donna hay basics to brilliance

Basics to Brilliance

Bij PuurGezond zijn we al jaren fan van de Australische kok Donna Hay. Ze verstaat de kunst om eenvoudige recepten te maken, met vaak maar weinig ingrediënten. En die recepten pakken toch altijd zo uit dat je je vingers erbij aflikt.

Dit prachtige nieuwe boek van Hay bevat een groot aantal...

Lees meer
Eat vegan

Eat vegan

Het is niet zo gek dat het ene na het andere vegan kookboek verschijnt, steeds meer mensen kiezen immers voor een voeding zonder dierlijke producten. Volgens het CBS zijn er momenteel in Nederland 70.000 mensen veganist. Voor al die mensen maar ook voor iedereen die eens een dagje vegan wil eten, is...

Lees meer
Jamie Oliver 5 ingredienten

5 ingrediënten, Snel & Simpel koken

Jamie Oliver, de ‘king’ in eenvoudig en simpel koken en pleitbezorger van gezond eten, heeft weer een nieuw boek. In dit boek wordt elke maaltijd gemaakt van slechts 5 ingrediënten. Dat maakt dit nieuwe kookboek nog toegankelijker dan de boeken van Jamie altijd al waren.

Het nadeel van heel veel...

Lees meer
De kracht van kruiden

De kracht van kruiden

Kruiden en specerijen: die maken een gerecht pas echt helemaal af. Chefkok Peter Lute weet dat als geen ander. Hij laat in dit boek zien hoe je het beste uit kruiden en specerijen haalt. Het boek opent met Kruidenpaspoortjes. Daarin zet Lute de kruiden en specerijen in de schijnwerpers waarmee hij...

Lees meer
Bowls of goodness

Bowls of goodness

Eten uit een kom, het is dé trend van 2017. Op ieder festival, in restaurants en op Instagram: volledige maaltijden uit een kom zijn hot. Soms worden het ook wel pokébowls genoemd. Pokébowls zijn van oorsprong Hawaïaanse komgerechten. De auteur van dit boek met komgerechten is Nina Olsson. Olsson is...

Lees meer
Lagom, De Zweedse kunst van een leven in balans

Lagom, De Zweedse kunst van een leven in balans

De nieuwste trend op het gebied van gezond en gelukkig is Zweeds. De Zweden hebben een manier gevonden om op een relaxte manier met de uitdagingen van het leven om te gaan. En wel zo dat de Zweden steevast in de top 10 van de gelukkigste mensen op aarde staan. Hoe doen ze dan? Dat komt door Lagom...

Lees meer
Het visboek

delicious. Hét visboek!

Een keer per week vis op het menu is een gezonde gewoonte. Mocht je de neiging hebben daarvoor steeds maar weer zalmfilet of makreel te kiezen dan is dit boek een aanrader voor je. Met deze 100 visrecepten kun je even vooruit. Het zijn de 100 allerbeste visrecepten (ook recepten voor schaal- en...

Lees meer
Power Bowls

Power bowls

 

Instagram staat er vol mee: foto’s van power bowls! Complete maaltijden in een kom. Of het nu om een ontbijt, een lunch of een avondmaaltijd gaat, de maaltijd wordt in een bowl per persoon opgediend. De kunst is de ingrediënten zo te kiezen dat de maaltijd uitgebalanceerd en gezond is. In dit boek...

Lees meer
Groente & fruit

Groente & Fruit, recepten van verse oogst

Wij zijn dol op boeken die over groente en fruit gaan. En helemaal als het zo’n leuk en praktisch boekje is als deze van oorsprong Scandinavische uitgave. De schrijfster vertelt in het voorwoord dat ze dol is op het bezoeken van groentemarkten in het zuiden van Europa. Met als gevolg dat ze dan in...

Lees meer
No Waste: Keukenkastje

No waste: Keukenkastje

Dit boek leert je koken uit je keukenkastje en is gebaseerd op 2 stappen. Stap 1: zorg dat in je keukenkastje altijd een paar voedzame basisproducten staan, inclusief een aantal gedroogde kruiden en specerijen. Stap 2: combineer zo’n keukenkastingrediënt met 2 verse ingrediënten. Resultaat? Een...

Lees meer