De roomboter-diëtist

Ik ben diëtist en dat beroep heeft niet een al te best imago. Daar ben ik me echt wel van bewust. Veel mensen denken dat een diëtist alleen maar dingen verbiedt of dat je van een diëtist alleen maar dingen mag eten die niet lekker zijn.

Ik heb echter nooit geweten dat mijn kinderen af en toe zielig gevonden worden omdat ze een moeder hebben die diëtist is. Ik hoorde het laatst van mijn dochter. Zij krijgt opmerkingen als “Dan mocht jij zeker heel veel dingen niet eten als kind?” en “Dan moest alles wat je at zeker gezond zijn?”

Mijn dochter heeft het ultieme antwoord op die vragen gevonden: 'Ik zeg dan altijd dat mijn moeder een roomboter-diëtist is, en dan begrijpt iedereen wat ik bedoel en vindt niemand mij meer zielig.'

Ik denk dat ik die uitleg maar overneem: dat bevalt me wel. Ik ben een roomboter-diëtist. Want ik houd van lekker eten. Het gaat mij om de smaak en om de variatie. Natuurlijk let ik op gezondheid, maar dat is voor mij onlosmakelijk verbonden met genieten van lekker eten. Dus ja ik eet ook frites, een lekkere pizza, of een stuk gebak. Maar ik geniet ook enorm van grote salades, van gegrilde groenten, van vis of van zelfgemaakte granola. Een diëtist weet heel veel van gezond eten en hoe je dat op een gezonde manier in je leven inpast. Maar een diëtist weet ook hoe je dat op een lekkere manier kunt doen. Zodat gezond eten ook lekker eten is. Ja, dat is erg mooi samengevat in de term roomboter-diëtist.

Mary Stottelaar

Lees het boek van Mary: “7 inzichten voor een blijvend goed gewicht”. Dit boek helpt je in de strijd tegen de kilo’s die er vaak zo stiekem bijkomen. Je leert hoe je je gezonde eet- en leefgewoonten kunt blijven volhouden op de lange termijn.

7 inzichten voor een blijvend goed gewicht geeft je de kennis die je nodig hebt om een blijvend gezond gewicht te bereiken. De 3 weekmenu’s in dit boek geven je een houvast bij het volgen van een PuurGezond eetpatroon. En met de 100 PuurGezonde recepten uit dit boek gaat je dat vast lukken! Het boek is te koop in onze webwinkel