Op vakantie met de auto! Angela wapent zich tegen het snelle-happen-aanbod langs de snelweg. 

Ik ga op vakantie en neem mee… noten, druiven, no rise kwarkbroodjes, gedroogde abrikozen, snacktomaatjes en picknickbrood. En o ja, ook gekookte eieren en dadels. Echt! Zo kom ik de 1600 kilometer lange autorit – 2 hele reisdagen – gezond door. Mij zal het niet meer gebeuren dat ik op weg naar een zonnige bestemming het ene na het andere hap-slik-weg broodje wegwerk, afgewisseld met krentenbollen, eierkoeken, ontbijtkoek, TUCjes, dropjes en zuurtjes. Om aan het einde van de reisdag met een opgeblazen gevoel de auto uit te rollen. Reizen maakt hongerig en autorijden verveelt. Eigenlijk is het net als op vrijdagavond voor de tv: je bent moe (nu niet van een hele week werken, maar wel van het inpakken) en de ontspanning slaat toe. Dé zomervakantie is nu echt begonnen! Je laat de teugels vieren en slaat aan het snacken en snaaien. En als je eenmaal begint, is er geen houden meer aan. Zeker niet in een auto, waar alles voor het grijpen ligt in plaats van ver weggestopt in een keukenkastje. En zien eten doet eten. Begint er eentje in de auto te snoepen, wat niet geheel ondenkbaar is met twee pubers achterin, dan is het zo goed als onmogelijk de verleiding te weerstaan.

Niets meenemen voor onderweg is ook geen optie. Dan ben je aangewezen op het snelle-happen-aanbod langs de snelweg. Alleen met een beetje geluk kun je ergens een rauwkostsalade vinden. En in Duitsland – waar we een hele lange dag voor nodig hebben om doorheen te rijden - word je op slinkse wijze aangezet tot het kopen daarvan. Wie bij een Raststätte naar het toilet wil, betaalt 70 eurocent. Als dank voor het aangenaam verpozen (op een perfect schone toilet, dat wel), krijg je een tegoedbon van 50 eurocent. Te besteden in het bijbehorende restaurant. En tja, zuinige Hollanders als we zijn, doen we dat natuurlijk. Een koek, ijsje of zakje chips gaan er onderweg altijd wel in. Al zou een koele verse fruitsalade of een heerlijke frisse smoothie ook niet te versmaden zijn. Maar ik ben bang dat PuurGezond nog niet naar snelwegrestaurants is overgewaaid.

Angela

Wil jij dat PuurGezond ook een deel van jouw leefstijl wordt? Volg eens onze cursus "Leef je dagen gezonder". In deze digitale cursus (e-book) leer je hoe je je dagen gezonder maakt. Stap voor stap. Te koop als download in onze webwinkel.