Ons land heeft qua temperatuur steeds meer van een mediterraan vakantieoord. Daarom kunnen we volgens Angela ons levensritme ook maar beter aanpassen aan het zuidelijke ritme.

Op hete dagen zijn we aan het eind van de dag uitgeteld, hebben we geen zin in koken en we kunnen niet slapen van de hitte.

Misschien pakken we het ook helemaal verkeerd aan. Kijk hoe anders het dagritme is van de plaatselijke bevolking in een mediterraan land als Griekenland. Een half uurtje middagpauze? Een Griek zou er zijn neus voor ophalen. Warm eten om 18.00 uur, als de hitte van de dag nog als een deken op je drukt? Een Griek zou die fout niet maken.

Leven als een Griek in Nederland dus. Probeer het eerst eens uit in het weekend of op een vrije dag. Spreek met jezelf af dat je tussen 13.00 en 16.00 uur niets doet, anders dan eten, wandelen, relaxen of siësta houden. Moet je boodschappen doen en wassen? Plan het voor 13.00 uur of na 16.00 uur. Wil je naar de sportschool of hardlopen? Doe het ’s morgens vroeg of ’s avonds. Je zult merken dat je een warme dag veel energieker doorkomt.

Maar - ik hoor je al denken - hoe pak je het aan als je werkt? Ik geef toe, dat kan best een uitdaging zijn. Maar ga toch eens het gesprek aan met je baas. Die merkt vast zelf ook dat de productiviteit op warme dagen afneemt. Vraag of je eerder mag beginnen en een écht lange middagpauze mag nemen.

Wat doe je in die lange middagpauze? Maak met collega’s een lekkere wandeling,  ga picknicken in het park of doe een powernap. Jij blij, je collega’s blij en ja, vast ook je baas blij.

 

Angela

 

Angela houdt zich altijd bezig met de wetenschappelijke onderbouwing van PuurGezond. En dat werkt door in onze cursussen en boeken. Kijk eens in de webshop of er een leuke cursus voor je bij zit. Want als je echt kennis op wilt doen over wat gezond voor je is, dan volg je natuurlijk een digitale PuurGezond cursus zoals "Leef je dagen gezonder" over een gezonde leestijl of "Alles  over gezond vegetarisch eten" of hoe je "PuurGezond de overgang door" komt.