Avocado

Avocado's zijn hip en je komt ze in veel recepten tegen, maar zijn ze wel gezond?

Ja hoor, het is heel gezond avocado te eten. Oké, toegegeven, avocado's bevatten veel meer vet dan ander fruit. Toch is dat echt geen reden om ze te laten liggen! De vetten die erin zitten, zijn namelijk de plantaardige gezonde vetten. Een avocado is ook geen dikmaker, zoals veel mensen denken. Het zorgt juist voor verzadiging. Een avocado door een salade of op brood: gegarandeerd dat je hongergevoel een tijdje weg blijft. En dan zit een avocado ook nog boordevol vitamines en mineralen die veel goeds voor je lijf kunnen doen.

Niet zo duurzaam

De enige reden waarom je misschien niet zoveel avocado's zou moeten eten, is dat het niet de meest duurzame keuze is. Ze groeien immers niet in ons land, ze  moeten van ver komen en er is veel water nodig voor de teelt van avocado's.

Rijp?

Als de vrucht rijp is, is het prachtig groene vruchtvlees boterzacht. Aan de buitenkant is dat niet goed te zien, maar wel te voelen. Een avocado is rijp als deze zacht aanvoelt bij de steelaanzet. Bewaar een avocado op een koele plek (niet in de koelkast), zodat de vrucht kan narijpen. Wil je het rijpen versnellen? Doe de vrucht dan met een appel of banaan in een plastic zak.

Nog nooit avocado gegeten? Maak dan eens Avocadosoep met komkommer en venkel. Of gebruik plakjes avocado als beleg, bijvoorbeeld op deze toast met pittige bonen. Avocado past perfect bij Mexicaanse gerechten. En natuurlijk maak je van avocado zelf de lekkerste guacomole (echt zoveel lekkerder dan de kant en klare potjes en bakjes uit de supermarkt!).  

Lekker veel fruit en groenten eten is de basis van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten? Lees dan ons basisboek "Eet Meer, lekker in je vel met PuurGezond". Je koop het voor €21,- in onze webwinkel.