Bloedsinaasappels

Je ziet ze nu volop liggen, op de markt en bij de Oosterse supermarkt: bloedsinaasappels. Koop ze, want deze sinaasappels zijn er maar kort.

Bloedsinaasappels hebben een vrolijke rode blos en als je ze perst is het sap meer rood dan oranje. De smaak van deze sinaasappel is uitgesproken anders dan van een gewone sinaasappel. Veel minder zoet, een tikje bitter en vol aroma's. Ook de schil van een bloedsinaasappel is bijzonder aromatisch. De bloedsinaasappel is net wat "volwassener" van smaak dan de gewone sinaasappel.

Maak er heerlijk sap van of gebruik de bloedsinaasappel in salades. Lekker met spinazie en feta bijvoorbeeld, of met venkel en rucola. De goed geboende en geraspte schil past bijvoorbeeld heel goed in een rabarbercompote of bij chocolade.

Tip: meng bloedsinaasappelsap met prosecco, voor een heerlijke fris aperitief.

Recepten met fruit