Groene kool

Deze kool is allereerst een plaatje om te zien: mooi donkergroen met prachtige gebobbelde bladeren en gekrulde randen.

Oorspronkelijk komt deze kool, ook wel savooiekool genoemd, uit het gebied rondom de Middellandse Zee. De kool die in de Nederlandse winkels en op de markt ligt, komt meestal gewoon uit Nederland. Lekker dichtbij dus!

Op een koele plaats is de kool goed houdbaar, wel  1-2 weken. De bladeren lenen zich uitstekend voor het maken van een wrap. Snij daarvoor het harde stuk uit een blad, blancheer enkele minuten en laat goed uitlekken. Vul de bladeren met elk mengsel dat je normaal in een tortillawrap stopt en je hebt opeens een heel ander gerecht.

Probeer eens een blad gevuld met bonenpuree en gemarineerde witte kool of eet de koolwrap op z'n Mexicaans.

Je kunt er uiteraard ook een stamppot van maken met bijvoorbeeld wat uitgebakken spekjes of zongedroogde tomaatjes. Of roerbak reepjes met ui en paprika.

 

Meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,-