Hoe slecht zijn E-nummers nou eigenlijk?

De veiligheid van deze stoffen is goed onderzocht, maar er zijn mensen die gevoelig reageren op bepaalde E-nummers. Belangrijker echter nog is dat deze toevoegingen vaak het gebrek aan kwaliteit verbloemen. Hoe meer toevoegingen, hoe minder puur een product en hoe minder volwaardig het meestal is. Waarom zou je producten kopen die smaakstoffen of kleurstoffen nodig hebben?
Als je geen kant-en-klaarproducten koopt, krijg je vanzelf al minder E-nummers binnen.

580852579427579428579429580853 580854 580741
preload 0preload 1preload 2preload 3preload 4preload 5preload 6preload 7preload 8preload 9preload 10preload 11preload 12preload 13preload 14preload 15preload 16preload 17preload 18preload 19preload image 1preload image 2preload image 3preload image 4preload image 5preload image 6preload image 7preload image 8preload image 9preload image 10preload image 11preload image 12preload image 13preload image 14preload image 15preload image 16preload image 17preload image 18preload image 19preload image 20preload image 21preload image 22preload image 23preload image 24preload image 25preload image 26preload image 27preload image 28preload image 29preload image 30preload image 31preload image 32preload image 33preload image 34preload image 35preload image 36preload image 37preload image 38preload image 39preload image 40preload image 41preload image 42preload image 43preload image 44preload image 45preload image 46preload image 47preload image 48preload image 49preload image 50preload image 51preload image 52preload image 53preload image 54preload image 55preload image 56preload image 57preload image 58preload image 59preload image 60preload image 61preload image 62preload Themeimage 0preload Themeimage 1preload Themeimage 2preload Themeimage 3preload Themeimage 4preload Themeimage 5preload Themeimage 6preload Themeimage 7preload Themeimage 8preload Themeimage 9preload Themeimage 10preload Themeimage 11preload Themeimage 12preload Themeimage 13preload Themeimage 14preload Themeimage 15preload Themeimage 16preload Themeimage 17preload Themeimage 18preload Themeimage 19preload Themeimage 20preload Themeimage 21preload Themeimage 22preload Themeimage 23preload Themeimage 24preload Themeimage 25
010
0  
Vind ik leuk
0
Geen reacties0
Bevestig
Nee
Ja
Informatie
Ok
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Annuleer antwoord
Uw reactie is een antwoord op de volgende reactie:

Geen reacties

Zoete puntpaprika, bijzonder lekker

Zoete puntpaprika, bijzonder lekker

Puntpaprika hetzelfde als een "gewone" paprika?

Lees meer
Te voet of op de fiets

Te voet of op de fiets

Goed voornemen: breng je kinderen voortaan lopend of met de fiets naar school.

Lees meer
Waarom heb ik zin in zoet na de maaltijd?

Waarom heb ik zin in zoet na de maaltijd?

Veel mensen hebben direct na de lunch of het avondeten zin in iets zoets. Gek eigenlijk, omdat je dan toch net gegeten hebt?

Lees meer
Zaaigrond versus potgrond

Zaaigrond versus potgrond

Er zijn twee belangrijke verschillen tussen potgrond en zaaigrond.

Lees meer
Mary Stottelaar

Lente + veel groenten en fruit = geluk

Waar blijft de lente? Waar blijven die zachte dagen dat je (met) zonder jas naar je werk kunt, dat je even wat zonnestralen kunt pakken tijdens de lunch?  Waar blijven die onverwachte uurtjes op een terras?  

Lees meer
Hoe maak je kruidenspread?

Hoe maak je kruidenspread?

Lekker op brood, zo’n kruidenspread, maar kruiden moet je vaak met een vergrootglas zoeken. Maak het eens zelf.

Lees meer
Pastinaak, net een grote winterpeen

Pastinaak, net een grote winterpeen

Een echte wintergroente is pastinaak.

Lees meer
Startersgroenten voor de moestuin

Met welke groente kun je het beste een moestuin beginnen?

Gewoon proberen in tuin, bak of pot.

Lees meer

Wereldeters

Een uitdaging voor je kind, maar ook voor jou!

Lees meer
De Moestuin

De Moestuin

Floor Korte laat in haar boek "De moestuin" zien hoe het telen van je eigen groenten leidt tot minder stress en meer gezonde eetlust.

Lees meer

Griekse yoghurt: heerlijk romig

Griekse yoghurt wordt gemaakt van melk waaraan bacteriën worden toegevoegd die de melk aanzuren. Vervolgens laat men de wei weglekken, waardoor een dikke romige yoghurt overblijft. Vaak wordt nog extra room toegevoegd.

Lees meer
Hoe maak je linzensoep?

Hoe maak je linzensoep?

Als er een soep is die altijd kan, ook qua geld, dan is het wel deze crisissoep: een heerlijk vullende maaltijdsoep met linzen als basis en een hele berg groenten.

Lees meer
Zijn spruitjes echt zo gezond?

Zijn spruitjes echt zo gezond?

Ja, die kleine ronde kooltjes zijn supergezond! En daar zijn verschillende redenen voor.

Lees meer
Snel, gezond en lekker

Snel, gezond & lekker

Hoe eenvoudig kan een boek zijn? Héél eenvoudig! Dat blijkt uit dit boek van Sue Quinn met als ondertitel "160 tien-minuten-recepten". Na het lezen van dit boek kan niemand meer zeggen dat koken lastig is of veel tijd kost.

Lees meer

Havermout: lekker, voedzaam, voordelig en veelzijdig

De redactie van PuurGezond is dol op havermout. Het is heel puur, nauwelijks bewerkt en zonder toevoegingen.

Lees meer

Voorjaarskriebels in de moestuin

Heb je ook al zo’n last van die voorjaarskriebels, zodra de zon ook maar even schijnt? Zodra het een stralende dag is, lijkt het wel alsof iedereen weer uit zijn winterslaap komt.
Er zijn mensen die dan de neiging krijgen om het huis eens van...

Lees meer
Vers en gezond aan het einde van de week

Vers en gezond aan het einde van de week

Heb jij echt vaste gewoontes als het om eten gaat? Eet je op maandag steevast heel gezond en vers, ga je in het weekend voor gemak en heb je vaste combinaties als het om de avondmaaltijd gaat?

Lees meer
Bloedsinaasappels

Bloedsinaasappels: maar kort verkrijgbaar

Je ziet ze nu volop liggen, op de markt en bij de Oosterse supermarkt: bloedsinaasappels. Koop ze, want deze sinaasappels zijn er maar kort.

Lees meer
Warm water

Warm water

De kraan helemaal open draaien zodat het water sneller warm wordt? Niet nodig!

Lees meer
Winterkost zuurkool

Echte winterkost: zuurkool

Wist je dat zuurkool zijn leven begint als witte kool? De kool wordt na de oogst in fijne reepjes gesneden, licht gezouten en daarna opgeborgen.

Lees meer