Jullie geven tips om minder koolhydraten te eten, maar koolhydraten heb je toch nodig?

Een mens kan met heel weinig koolhydraten toe, veel minder dan de meeste mensen denken. Koolhydraten worden in je lichaam uiteindelijk allemaal afgebroken tot glucose. Je hebt die glucose nodig voor de stofwisseling in de hersenen en voor de stofwisseling in de rode bloedcellen. Alle andere organen en weefsels kunnen hun energie ook halen uit vet of eiwit.
Het lichaam kan – als je echt nauwelijks koolhydraten binnenkrijgt – zelf glucose maken, voor de hersenen en rode bloedcellen. Dat komt alleen voor bij vasten of als je een zeer streng koolhydraatbeperkt dieet volgt. 
Een streng dieet is niet nodig. Maar voor veel mensen kan het best zinvol zijn om minder koolhydraten te eten. Dat geldt zeker voor mensen met diabetes, mensen met overgewicht of mensen die erg op hun gewicht moeten letten. Minder suiker, snoep, zoete snacks en gezoete dranken is sowieso een goed idee, want die zijn echt niet gezond. Maar ook minder brood, pasta, rijst en aardappelen kan bijdragen aan een gezond gewicht. Vandaar dat wij daar af en toe tips en recepten voor geven. Zoals spaghetti van groenten.  

469122475166475167475168475055 475056 475357
preload 0preload 1preload 2preload 3preload 4preload 5preload 6preload 7preload 8preload 9preload 10preload 11preload 12preload 13preload 14preload 15preload 16preload 17preload 18preload 19preload image 1preload image 2preload image 3preload image 4preload image 5preload image 6preload image 7preload image 8preload image 9preload image 10preload image 11preload image 12preload image 13preload image 14preload image 15preload image 16preload image 17preload image 18preload image 19preload image 20preload image 21preload image 22preload image 23preload image 24preload image 25preload image 26preload image 27preload image 28preload image 29preload image 30preload image 31preload image 32preload image 33preload image 34preload image 35preload image 36preload image 37preload image 38preload image 39preload image 40preload image 41preload image 42preload image 43preload image 44preload image 45preload image 46preload image 47preload image 48preload image 49preload image 50preload image 51preload image 52preload image 53preload image 54preload image 55preload image 56preload image 57preload image 58preload image 59preload image 60preload image 61preload image 62preload Themeimage 0preload Themeimage 1preload Themeimage 2preload Themeimage 3preload Themeimage 4preload Themeimage 5preload Themeimage 6preload Themeimage 7preload Themeimage 8preload Themeimage 9preload Themeimage 10preload Themeimage 11preload Themeimage 12preload Themeimage 13preload Themeimage 14preload Themeimage 15preload Themeimage 16preload Themeimage 17preload Themeimage 18preload Themeimage 19preload Themeimage 20preload Themeimage 21preload Themeimage 22preload Themeimage 23preload Themeimage 24preload Themeimage 25
010
0  
Vind ik leuk
0
1 reactie1
Bevestig
Nee
Ja
Informatie
Ok
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Annuleer antwoord
Uw reactie is een antwoord op de volgende reactie:
Lilian Van Eijsden
Vind ik leuk
0

Lilian Van Eijsden -   1 jaar 8 maanden geleden   1461485963 nog geen score.
Ik eet als ontbijt elke dag 2 sneetjes meergranenbrood. En wat koolhydraten bij het avondeten. Is dat te veel als ik wil afvallen?

Antwoorden op reactie
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Mari plukt de dag

Mari plukt de dag

Dit heerlijke en dikke kook-leesboek heeft als uitgangspunt: wat eten we vandaag? En gaat daarbij uit van geplukt uit je eigen tuin, die van je buren of gehaald uit het bos of veld. Dit verwerk je dan vervolgens in heerlijke, vegetarische gerechten.

Lees meer
Gieser Wildeman

Gieser Wildeman: mooie stoofpeer van Hollandse bodem

Hoe komt het toch dat perenrassen de prachtigste namen hebben? Conference, Doyenne du Comice of Gieser Wildeman. Die laatste is een mooie stoofpeer van Hollandse bodem. Nu volop verkrijgbaar!

Stoofperen zijn echt ‘slow food’ en

gemakkelijk te... Lees meer
Een vriendin vertelde laatst dat de balsamicoazijn die ik heb geen echte balsamicoazijn is. Hoe kan dat nu?

Een vriendin vertelde laatst dat de balsamicoazijn die ik heb geen echte balsamicoazijn is. Hoe kan dat nu?

De ene balsamicoazijn is de andere niet. Er zijn soorten die gewoon in een fabriek worden gemaakt van natuurazijn die gezoet, ingedikt en gekleurd wordt met karamel. De fles en het etiket van die soorten kunnen je in de supermarkt wel heel erg...

Lees meer
Gedroogde Goji bessen

Goji bessen, lekker alternatief voor rozijnen

Wil je in de muesli wel eens iets anders dan rozijnen? Of eet je graag noten in combinatie met gedroogd fruit? Kies dan eens voor gedroogde Goji bessen. Deze rode bessen bevatten veel antioxdanten. 

In China worden ze ook wel smiley berries genoemd,...

Lees meer
Eetkalender 2018

Eetkalender 2018

‘Wat zullen we eten vanavond?’ die vraag stel jij je vast ook wel eens. De Eetkalender 2018 geeft je een jaar lang direct antwoord op die vraag. De kalender, van Francesca Kookt, bevat namelijk meer dan 200 recepten voor de doordeweekse dagen....

Lees meer
Puur! uit eten

Puur! uit eten

Op zoek naar (h)eerlijk eten en drinken buiten de deur? Neem dan eens een kijkje op de site van culinaire gids Puur! uit eten, met enkel biologische, fair traide en duurzame aanraders.  Op de site vind je restaurants, cateraars, boerenmarkten,...

Lees meer
Mary Stottelaar

Alle aandacht voor de kerstdis

De Goedheiligman heeft zijn hielen nog niet gelicht of we worden overspoeld door folders en reclames met de heerlijkste ingrediënten voor de gezelligste kerstdiners. Nee, ik ga nu niet schrijven hoe zeer ik me erger aan alle kant-en-klaar producten...

Lees meer

Witlof: lekker Hollands

Lekker lang houdbaar, Hollands, ook verkrijgbaar in najaar en winter, zeer veelzijdig en helemaal niet duur: witlof is een supergroente! Perfect voor een winterse rauwkost met mandarijn en appel. Of natuurlijk uit de oven met ham en kaas. Of maak dez...

Lees meer
Stevige trommel

Stevige trommel

Geef de lunch mee in een stevige trommel en stop eventueel groenten, salade of klein fruit in een apart bakje. Op deze manier wordt de lunch niet geplet in de tas, blijft het lekkerder tot het middag uur en gebruik je geen milieuonvriendelijke...

Lees meer
Ga voor 4 °C

No waste: Ga voor 4 °C

Bij 4 °C is vers eten het langst houdbaar. Stel je koelkast er op in als hij nu nog hoger staat. Zo kun je voedselverspilling tegen gaan.

Lees meer
Angela Severs

De overeenkomst tussen spruitjes en kruidnoten

Ik ben dol op seizoensproducten. Zoals spruitjes. Zodra ik die bittere groene balletjes in de winkel zie, loopt het water me al in de mond en tot de laatste snik – ergens in maart of zo - eet ik ze wekelijks (wat mijn kinderen me niet in dank...

Lees meer
Amandelmeel

Amandelmeel: prima alternatief voor tarwemeel

Vind je het leuk om te experimenteren in de keuken? Kies dan eens voor amandelmeel tijdens het bakken. Dit meel van gemalen amandelen geeft je baksels een heerlijke spijsachtige smaak en bevat gezonde vetten.

Amandelmeel bevat in tegenstelling tot...

Lees meer
Gerechten als je verkouden bent

Verkouden en grieperig? Dit zijn de beste gerechten voor jou!

Als je verkouden bent, dan is rust en uitzieken natuurlijk het beste. Maar wat extra vitamines en verwarmende dranken helpen om de keel te verzachten en om je weerstand te verhogen. We hebben twee recepten voor je:

  1. Kippenbouillon of soep
  2. Fruitsmoothi...</li>
Lees meer
Boerenkool

Boerenkool of krullenkool volgens de Fransen

“Krullenkool” (chou frisée), zo noemen de Fransen deze diepgroene kool toepasselijk. Boerenkool is op z’n lekkerst als de nachtvorst is geweest.

Overbekend als stamppot met rookworst, maar je kunt boerenkool ook roerbakken met ui en chorizo,...

Lees meer
Minestronesoep

Video: hoe maak je minestronesoep?

Ideaal voor het verwerken van restjes, en nog voedzaam ook. Deze heerlijke minestronesoep. Maak ‘m deze herfst of winter (zo vaak als je wilt)!
Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder...

Lees meer
Prei

Prei: pittig en goedkoop

Familie van de ui en dat proef je. Een lekker pittige groente, die goedkoop is, in Nederland wordt geteeld en het hele jaar door verkrijgbaar is. Wat wil je nog meer? Nu is de stevige, blauwgroene winterprei in de winkel. Gebruik prei in een soep, in...

Lees meer
Pompoenpitten

No waste: kun je pompoenpitten ook zelf roosteren?

Het is een flinke klus, maar het kan. Week de ongepelde pitten eerst gedurende 8 uur in zout water. Droog ze daarna goed en leg ze op bakpapier op een bakblik. Zorg dat de pitten vrij verdeeld liggen, dus niet op elkaar. Verwarm de oven voor op 100 –...

Lees meer
wite bonen

Witte bonen

Je kent vast wel witte bonen, al is het van de witte bonen in tomatensaus! Witte bonen behoren net als bruine bonen, kidneybonen en linzen tot de peulvruchten. En wekelijks een portie peulvruchten hoort bij een PuurGezond eetpatroon.

Je kunt witte...

Lees meer

Video: hoe maak je PuurGezonde hummus?

In dit filmpje zie je hoe eenvoudig je zelf een PuurGezonde hummus maakt. Het recept vind je hier

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe video's die...

Lees meer
Eat vegan

Eat vegan

Het is niet zo gek dat het ene na het andere vegan kookboek verschijnt, steeds meer mensen kiezen immers voor een voeding zonder dierlijke producten. Volgens het CBS zijn er momenteel in Nederland 70.000 mensen veganist. Voor al die mensen maar ook...

Lees meer