Krijg je met PuurGezond genoeg jodium binnen?

Goede vraag. Brood is inderdaad een belangrijke bron van het mineraal jodium in onze voeding omdat bakkers gejodeerd zout gebruiken bij het bakken van brood (het zogenoemde bakkerszout).

</font">

Omdat in de PuurGezond dagmenu's niet zo heel veel brood staat, is de jodiumvoorziening van de dagmenu’s  inderdaad aan de krappe kant. We raden daarom aan altijd gejodeerd zout te gebruiken in de keuken. Als je per dag 1-2 gram zout gebruikt bij het koken – en daar zit je snel aan- dan krijg je met de dagmenu’s voldoende jodium binnen. Gebruik verder zeevis en zeewier, dat zijn natuurlijke bronnen van jodium. 

</font">

Zout toevoegen bij het koken? Ja, dat is geen probleem. Een PuurGezonde voeding is namelijk niet zo zout. Dat komt omdat veel belangrijke zoutbronnen (zoals kant-en-klare zakjes, pakjes en potten) in onze recepten ontbreken.

</font">