Gefrituurde insecten

Pieter Hulst en Willem Voogd zijn terug bij de VPRO met 6 nieuwe afleveringen van de smaakvolle jeugdserie “De Proefkeuken”. We stoppen dagelijks van alles in onze monden, maar wat zit er precies in? Waar is al dat lekkers eigenlijk van gemaakt en kun je dat ook zelf maken?
De aflevering van 10 april gaat over insectenkroepoek! Pieter en Willem proberen deze week hun eigen kroepoek te maken. Bekend van de Chinees, maar wat zit er eigenlijk in? Garnalen ontdekken ze. Maar daar is Willem allergisch voor. Ze gaan op zoek naar een andere manier om kroepoek te maken, niet van garnalen, maar van andere kleine beestjes: insecten!
De Proefkeuken, vanaf zondag 3 april wekelijks om 9.25 uur bij de VPRO op NPO Zapp.

Misschien inspireert de aflevering je om ook eens insecten op het menu te zetten. Want waarschijnlijk is dit nog helemaal niet zo’n gek idee