Champignons

Champignons zijn veelzijdig, gezond en lekker. Kun je ze ook rauw eten?

Gekweekte champignons kun je rauw eten. Een enkele keer een paar plakjes rauwe champignon op brood of door een salade kan geen kwaad. Maar doe dit liever niet in grote hoeveelheden. In champignons zit namelijk de natuurlijke gifstof agaritine. In hoeverre deze stof invloed heeft op de gezondheid van de mens is nog niet helemaal duidelijk. Maar beter vermijd je dat je grote hoeveelheden agaritine binnenkrijgt. Mensen met een verminderde weerstand zijn sowieso gevoeliger voor voedselinfecties. Daarom kunnen zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en zieken rauwe champignons beter vermijden. Als je champignons verhit, breekt agaritine deels af. Door champignons te smoren, stoven en bakken kun je ze dus zeker veilig eten. 

Ook paddenstoelen bevatten agaritine, en vaak in grotere hoeveelheden dan champignons. Daarom geldt voor paddenstoelen altijd dat het veiliger is om ze te verhitten voordat je ze eet. Na verhitting kun je er veilig van genieten.

Champignons zijn lekkere, gezonde smaakmakers. Wil je meer weten over hoe je lekker eet met pure en verse ingrediënten? Lees dan ons boek "Eet meer! Lekker in je vel met PuurGezond ". Je koopt het voor €21,- in onze webshop