Kurkuma voor een heerlijk aroma en mooie gele kleur

Heb je ze al eens zien liggen bij de groentespecialist of de natuurvoedingswinkel: die kleine worteltjes? Ze liggen vaak in de buurt van de gemberwortel. Kurkuma is ook wel bekend onder de naam geelwortel of koenjit. Het is een van de meest gebruikte ingrediƫnten in currygerechten. Het zorgt voor een heerlijke smaak en de mooie gele kleur. Kies je voor de wortel? Stoof dan dunne schijfjes mee in de curry of rasp de wortel fijn als je een boemboe maakt voor bijvoorbeeld nasi. Bewaar verse kurkuma in de koelkast<ins"></ins">

Antioxidant, dus extra gezond?

In de media valt er veel te lezen over kurkuma. Het bevat namelijk de stof curcumine, een zogenoemd antioxidant. Het zou helpen tegen allerlei aandoeningen, maar dat is allemaal nog niet echt bewezen. Daarom gebruiken wij het gewoon omdat het lekker is. Bijvoorbeeld om een heerlijke tumeric latte van te maken of bij de bereiding van een Indiase curry. Daarvoor kun je de wortel gebruiken, maar natuurlijk ook de gemalen kurkuma uit een potje.