taartbodem met blinde vulling

Een blinde vulling gebruik je voor het bakken van een krokante deegbodem voor bijvoorbeeld een quiche of hartige taart. Het is een soort nepvulling.

Maak je gebruik van een blinde vulling dan bak je een bodem 2 keer. De eerste keer gebruik je in plaats van de vulling van een quiche, een zogenoemde blinde vulling. Dit zijn bijvoorbeeld rauwe erwten of bonen of speciale keramische kralen (te koop in een kookwinkel).

Zo ga je te werk:

  • Maak de bodem van de taart, leg er een vel bakpapier in
  • Doe de blinde vulling erop.
  • Bak de bodem 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. De vulling zorgt ervoor dat de bodem niet te veel rijst.
  • Haal de blinde vulling van de bodem en doe je de echte vulling erop, om vervolgens de hartige taart in zijn geheel te bakken.

Gebruik je gedoogde bonen of erwten? Bewaar deze dan, je kunt ze veel vaker hergebruiken. Deze bonen of erwten kun je niet meer gebruiken om te eten.

Meer weten over het bakken van quiches of hartige taarten kijk op onze alles over quiches pagina

Quiches passen prima in een PuurGezond eetpatroon, Je kunt ze nammelijk lekker volstoppen met groenten. Meer weten over PuurGezond eten? Lees onze boeken: Je vindt ze in onze webshop.