Vis op de barbecue

Is de vis op jouw BBQ in de haak?

 

Vis op de barbecue is verrukkelijk! Maar hoe zit dat nou eigenlijk met de visstanden en het milieu, welke vissen kun je wel of juist beter niet kopen?
Deze vraag beantwoordt Questionmark voor je. Via een handige app en website kun je opzoeken welk visproduct duurzaam is en welke niet, bijvoorbeeld...

Lees meer

Op bijensafari

Wist je dat er wereldwijd maar liefst 20.000 verschillende bijensoorten zijn? In Nederland zijn het er zo’n 350. Met de Bijensafari-app kun je achterhalen welke soort er in jouw tuin zoemt.

Maar je ontdekt meer met de app. Onder andere hoe ze leven, van welke bloemen ze houden en waarom ze absoluut...

Lees meer
Scannen hoe producten scoren

Scannen hoe producten scoren

Is er regenwoud gekapt voor het stukje biefstuk dat ik altijd bij mijn supermarkt haal? En heeft de kip die deze eieren heeft gelegd wel een goed leven gehad? Met de gratis mobiele app voor iPhone en Android én de website “Questionmark” kom je daar achter.

De eerste 22.000 producten die Questionmark...

Lees meer
Speelplekken in iGrow app

Speelplekken in iGrow app

TNO heeft de gratis app “iGrow” voor ouders van jonge kinderen (0-10 jaar) ontwikkeld.
iGrow geeft inzicht in de lengte en het gewicht van je kind en geeft tips over voeding, bewegen en slapen. Om kinderen te stimuleren om meer te gaan bewegen, staan er beweeglocaties in de app.

Op dit moment...

Lees meer
Plukken in het wild

Plukken in het wild

Waar in Nederland vind je fruit, noten of groente in het wild? Gebruik de site of app van de Wildplukwijzer en ontdek waar jij tamme kastanjes en walnoten kunt oogsten. Wildplukwijzer is een handige Google Map die, met jouw hulp, alle openbare fruitbomen en -struiken, notenbomen en verdwaalde...

Lees meer