Nee. Je kunt gerust een glas water drinken tijdens het eten, daardoor verandert je vertering niet.

Je leest wel eens dat water drinken tijdens het eten ongezond is omdat het water je maagsappen verdunt en dat daardoor het eten moeilijker verteerbaar wordt. Dit klopt niet. In je maag wordt het voedsel dat je eet goed gekneed en vermengd met maagsappen. Die maagsappen zijn vooral heel zuur. Je hebt dat misschien wel eens gemerkt als je last had van brandend maagzuur. 

Het maagzuur zorgt ervoor dat het voedsel verteerd kan gaan worden in je darmen. Het maagzuur is echt heel erg zuur. Je zou echt liters vocht nodig hebben om dat zo te verdunnen dat het niet meer zuur zou zijn. Tegen die tijd zou dat vocht allang uit je maag zijn doorgesluisd naar je darmen. Het kan dus echt geen kwaad om 1 of 2 glazen water te drinken tijdens de maaltijd.

Water drinken tijdens het eten is juist een gezonde gewoonte. Zeker als je op je lijn wilt letten. Het water vult namelijk ook de maag en daardoor heb je sneller een vol gevoel. Bovendien neem je door het drinken steeds een kleine pauze tijdens het eten. Daardoor voel je beter als je genoeg hebt gegeten. Je moet het water natuurlijk niet gebruiken om grote stukken voedsel weg te spoelen. Goed kauwen en rustig eten is de eerste belangrijke stap in je spijsvertering.

Meer water drinken is echt een PuurGezonde gewoonte. Ons boek “Puurgezond! Slank in 8 stappen” laat zien hoe je soepel kunt omschakelen naar een natuurlijk eetpatroon dat puur gezond is. In het 8-wekenplan verander je stap voor stap je eetgewoonten. Binnen 8 weken eet je gezonder, lekkerder en puurder. Terwijl het je nauwelijks meer tijd kost. Je winst: minder gewicht, meer energie en meer plezier in eten. Koop het voor € 21,- in onze webwinkel.

#DurfTeVragen