stukjes vis op schaal

Vis is lekker om te roerbakken. Welke vissoorten kun je hiervoor het beste kiezen? We geven je handige tips!

Roerbakken gaat het beste met stevige vissoorten. Dit zijn bijvoorbeeld: tonijn, zalm, tilapia, grote garnalen, meerval en zeewolf. Stevige vis valt minder snel uit elkaar tijdens het omscheppen dan zachtere soorten zoals kabeljauw en schelvis.

Je kunt vis wat steviger maken door de vis voor het roerbakken te besprenkelen met citroensap en even te laten staan. Gebruik een wok met een goede antiaanbaklaag. Vis heeft soms de neiging om vast te plakken aan de pan. Verhit de wok eerst voor, schenk de olie erin en laat deze over de hele bodem uitvloeien. Zodra de olie heel licht walmt kunnen smaakmakers zoals ui en knoflook erin. Als die gaan geuren kan de vis erbij. Schep vis niet te vaak om, zodat het heel blijft. De vis is klaar als de stukken ondoorschijnend zijn. 

Vaker vis op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond".  Te koop in onze webshop voor €21,-