Hoe maak je aardbeienkwarktaart?

Kwarktaart is een favoriet op feestdagen, ook kinderen zijn er dol op! Er zijn veel kant-en-klaar kwarktaartmixen te koop, ook in de smaak aardbei. Zelf nog toevoegen: water, slagroom, kwark en boter. Een echte aardbei is er niet in terug te vinden… Maak daarom kwarktaart zelf met verse aardbeien.

Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Strooi 150 gram bloem als een hoopje op het aanrechtblad. Maak in het midden van de bloem een kuiltje en doe hier een ½ ei, 150 gram zachte boter en 30 gram rietsuiker in. Kneed de ingrediënten goed door elkaar tot een mooie samenhangende bal. Laat het deeg vervolgens 20 minuutjes rusten in de koelkast.

Vet alleen de bodem van een taartvorm in met een beetje boter. Haal het deeg uit de koelkast en bedek de bodem van de taartvorm gelijkmatig met deeg. Plaats het deeg vervolgens voor 25 minuten in de oven en laat het afkoelen.

Leg 9 gelatineblaadjes in een bakje koud water. Verwijder de kroontjes van 350 gram aardbeien. Pureer de aardbeien met een blender of staafmixer. Verwarm 30 ml bessen- of rood druivensap in een pannetje. Knijp de gelatineblaadjes uit. Haal het pannetje sap van het vuur en los al roerend één voor één de gelatineblaadjes hierin op.

Doe 500 ml volle kwark in een kom. Roer 2 lepels honing, de aardbeienpuree en de opgeloste gelatine met sap door de kwark.  Roer alles goed door elkaar.

Klop 200 ml slagroom stijf en spatel luchtig door de aardbeienkwark. Giet het mengsel over de koekbodem in de taartvorm. Laat de taart 2,5 tot 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer met 150 gram aardbeien voor een extra feestelijk effect.

 

Tip

  • liever geen suiker? Vervang de suiker in het deeg bijvoorbeeld door stevia en de honing door de kwark kan je ook achterwege laten, je hebt dan wel een iets minder zoete taart.
315910312765312766312767320536 318714 319897
preload 0preload 1preload 2preload 3preload 4preload 5preload 6preload 7preload 8preload 9preload 10preload 11preload 12preload 13preload 14preload 15preload 16preload 17preload 18preload 19preload image 1preload image 2preload image 3preload image 4preload image 5preload image 6preload image 7preload image 8preload image 9preload image 10preload image 11preload image 12preload image 13preload image 14preload image 15preload image 16preload image 17preload image 18preload image 19preload image 20preload image 21preload image 22preload image 23preload image 24preload image 25preload image 26preload image 27preload image 28preload image 29preload image 30preload image 31preload image 32preload image 33preload image 34preload image 35preload image 36preload image 37preload image 38preload image 39preload image 40preload image 41preload image 42preload image 43preload image 44preload image 45preload image 46preload image 47preload image 48preload image 49preload image 50preload image 51preload image 52preload image 53preload image 54preload image 55preload image 56preload image 57preload image 58preload image 59preload image 60preload image 61preload image 62preload Themeimage 0preload Themeimage 1preload Themeimage 2preload Themeimage 3preload Themeimage 4preload Themeimage 5preload Themeimage 6preload Themeimage 7preload Themeimage 8preload Themeimage 9preload Themeimage 10preload Themeimage 11preload Themeimage 12preload Themeimage 13preload Themeimage 14preload Themeimage 15preload Themeimage 16preload Themeimage 17preload Themeimage 18preload Themeimage 19preload Themeimage 20preload Themeimage 21preload Themeimage 22preload Themeimage 23preload Themeimage 24preload Themeimage 25
010
3  
Vind ik leuk
3
8 reacties8
Bevestig
Nee
Ja
Informatie
Ok
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Annuleer antwoord
Uw reactie is een antwoord op de volgende reactie:
Erna Dijkstra
Reacties uitklappenReacties invouwen
Vind ik leuk
1

Erna Dijkstra -   1 jaar 4 maanden geleden   1462992357 nog geen score.
Kan het ook met halfvolle kwark gemaakt worden of wordt de kwarkmassa dan niet stevig.

Antwoorden op reactie
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Mary Stottelaar
Reacties uitklappenReacties invouwen
Vind ik leuk
0

Mary Stottelaar -   1 jaar 4 maanden geleden   1462994632 nog geen score.
Ja wel hoor Erna, het kan ook met halfvolle kwark. de gelatine vangt dat wel op. De taart smaakt dan wel wat minder romig

Antwoorden op reactie
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Erna Dijkstra
Vind ik leuk
0

Erna Dijkstra -   1 jaar 4 maanden geleden   1463077947 nog geen score.
Dank je wel Mary

Antwoorden op reactie
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Sandra Buith
Reacties uitklappenReacties invouwen
Vind ik leuk
1

Sandra Buith -   1 jaar 4 maanden geleden   1462542822 nog geen score.
Liever geen gelatine, maar agar agar!

Antwoorden op reactie
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Sanne Glas
Reacties uitklappenReacties invouwen
Vind ik leuk
0

Sanne Glas -   1 jaar 4 maanden geleden   1462556007 nog geen score.
Gelatine is voor mij ook een ingredient wat ik zou willen vervangen

Antwoorden op reactie
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Karine Hoenderdos
Vind ik leuk
0

Karine Hoenderdos -   1 jaar 4 maanden geleden   1463049773 nog geen score.
Hoi Sanne, agar agar is een plantaardige variant op gelatine, groet Karine

Antwoorden op reactie
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Carin De Jong
Vind ik leuk
0

Carin De Jong -   1 jaar 4 maanden geleden   1462947978 nog geen score.
Waar koop je die agar agar?

PuurGezond redactie - Ons antwoord op jouw reactie:Dag Carin,

In de natuurvoedingswinkel kun je het vinden en onder het merk Jacob Hooy bij De Tuinen.

Groetjes, Reina
Antwoorden op reactie
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Karine Hoenderdos
Vind ik leuk
0

Karine Hoenderdos -   1 jaar 4 maanden geleden   1463049860 nog geen score.
Omdat je liever geen dierlijke ingrediënten neemt? Dan is dat inderdaad een goed alternatief. Groet, Karine

Antwoorden op reactie
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Tunamelt paprika

Tunamelt paprika

4 personen
Bereidingstijd: ± 5 minuten  
Oventijd 10 minuten

De tunamelt is een beroemde sandwich, met z’n romige tonijnvulling en laagje gesmolten kaas. Maar wist je dat in plaats van brood het ook te gek smaakt als gevulde paprika. Een lekker...

Lees meer
Prei in mosterdsaus

Prei in mosterdsaus (Ierland)

4 personen
Voorbereiding: 20 minuten
Kooktijd: 20 minuten

Lees meer
Appeltaart zonder taart

Appeltaart zonder taart

Gebak of nagerecht
1 persoon
Bereidingstijd: 5 minuten

Lees meer
Hoe maak je pasta Putanesca?

Hoe maak je pasta Putanesca?

In de supermarkt kun je kiezen uit potten, pakken, zakken en koelverse traiteurachtige tomatensaus. Maar zo’n tomatensaus maak je net zo gemakkelijk zelf. En kan het ook een tikje anders? Ja, als je pasta putanesca maakt.

Lees meer
Bramenmuffins

Bramenmuffins

10-12 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 30 minuten

Lees meer
Hoe maak je tiramisu?

Hoe maak je tiramisu?

Eigenlijk is tiramisu ‘t lekkerste Italiaanse nagerecht dat er is. Maar dat zou je niet zeggen als je al die kant-en-klare fabrieksprobeersels proeft. Jammer toch. Laat je daarom niet verleiden tot aankoop van zo’n bak met mierzoete vulling, maar...

Lees meer
Gele kiwi powersmoothie

Gele kiwi powersmoothie

koude drank
2 personen
bereidingstijd: 5 minuten

Lees meer
Sorbetijs

Hoe maakje sorbetijs?

Weet je dat het helemaal niet moeilijk is om zelf ijs te maken? Vooral sorbetijs (waterijs op basis van vers fruit) is supergemakkelijk. Wel heb je per se een diepvriezer of een goed diepvriesvak in je koelkast nodig. Zelf vind ik frambozensorbetijs...

Lees meer
Pastasalade met kip en venkel

Pastasalade met kip en venkel

hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Hoe maak je spinazie a la creme

Hoe maak je spinazie à la crème?

De favoriet van veel kinderen: spinazie à la crème. Gek genoeg hadden we die nog niet op onze website staan. Daarom maken we er op verzoek van een van onze lezers ook een PuurGezonde versie van. Dit is trouwens ook een prima basis voor een...

Lees meer
Kruidenpannenkoekjes

Kruidenpannenkoekjes met tomatensalsa

lunchgerecht
4 personen
wachttijd: 30 minuten

Lees meer
Hoe maak je bessenjam?

Hoe maak je bessenjam?

Op het moment zijn er zoveel verschillende soorten bessen te koop dat de verleiding wel heel groot is er iets anders mee te doen dan ze alleen maar in de yoghurt te eten. Rode bessen, kruisbessen, blauwe bessen, bosbessen, frambozen, bramen en...

Lees meer
gevulde aubergine met linze

Gevulde aubergine met linzen

4 personen
bereidingstijd 40 minuten

Lees meer
Hoe maak je pruimenchutney?

Hoe maak je pruimenchutney?

Het is weer pruimentijd! Verrukkelijk die zoete zachte vruchten. Gewoon zo uit de hand eten of er een lekkere pruimentaart van bakken. Als je veel pruimen hebt, kun je er natuurlijk jam van maken. Maar veel spannender is een pruimenchutney. Heerlijk...

Lees meer
Zoetzure courgette

No waste: zoetzure courgette

Heb je veel courgettes? Maak eens deze zoetzure courgette, heerlijk bij Chinese en Indische gerechten.
Het recept is voor 3 potjes
Bereidingstijd: 20 minuten plus wachttijd minimaal 3 uur

Lees meer
Hoe maak je pindasaus?

Hoe maak je pindasaus?

Pindasaus uit een potje? Nooit meer als je deze hebt gemaakt.
Lekker bij de BBQ

Lees meer
Gegrilde courgette

Courgette en tomaat met geitenkaas

voor- of lunchgerecht
4 personen

Lees meer
Gazpacho koude tomatensoep

Gazpacho de tomates

voorgerecht
4 personen
bereidingstijd: 25 minuten

Lees meer
Hoe maak je ijskoffie?

Hoe maak je ijskoffie?

Mooi weer! Dan neem je ijskoffie. Maar een frappucino van een bekende koffieketen levert je al gauw honderden calorieën. Deze homemade variant is wat slanker en… ijskoud.

Lees meer
Paprika-olijvensalade

Paprika-olijvensalade

voor- of bijgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer