Hoe maak je pindasaus?

Pindasaus uit een potje? Nooit meer als je deze hebt gemaakt.
Lekker bij de BBQ

Fruit 1 gesnipperde ui, 2 tenen knoflook en 1 theelepel (Surinaamse) sambal een paar minuten in zonnebloemolie. Als je ergens trassi kunt kopen, fruit dan een kwart blokje mee of gebruik garnalenpasta. Als je die ook niet kan vinden, laat dan maar achterwege.

Roer er 300 gram pindakaas door. Voeg nu langzaam water toe terwijl je blijft roeren en de pan nog steeds op het vuur staat.
Op een gegeven moment zul je zien dat er een mooie dikte ontstaat, hiervoor het je ongeveer 250 ml water nodig. Het is dan tijd om 20 gram santen, 3 eetlepels ketjap en sap van ½ citroen toe te voegen en op smaak te brengen met zout. Als je het lekker vindt gebruik je van een van deze laatste ingrediënten iets meer.

Dit recept komt uit Koken zonder studeren van Samuel Levie en Tim Sprangers

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Barbecue recepten