Schaal met aardappels en ui

Rode uien, knoflook en aardappelen zijn een perfecte combinatie voor een ovenschotel

Bijgerecht
4 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 40-50 minuten

Ingrediënten
1 kg aardappels
500 gram (rode) uien
5 hele tenen knoflook
3 eetlepels olijfolie
3 bosuien

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Schil de aardappels en snij in niet al te grote stukken. Pel de uien en snij in dikke plakken. Maak de knoflook schoon en snij in plakjes.
  • Verdeel de aardappels, uien en knoflook in een braadslee en besprenkel met olie, peper en zout. Meng goed.
  • Zet de braadslee in de oven en bak dit 40- 50 minuten, schep regelmatig om. Dreigen de aardappels en ui te hard te gaan bakken terwijl ze nog niet gaar zijn, dek de schotel dan af met aluminiumfolie.
  • Serveer met in ringetjes gesneden bosui.

Lekker met een gehaktbal en gekookte spruittjes

De ui zit in het logo van PuurGezond, wij zijn er dol op. In de winkel vind je een download met ui-recepten voor €2,50. Download de special hier

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten