Couscousfritata

Couscousfrittata

4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
tomtentaart met amandelbodem

Zomerse tomatentaart met amandelbodem

4 personen
bereidingstijd: 20 minuten
oventijd: 25 minuten

Lees meer
Bitterzoete tabouleh met radicchio & granaatappel van Cornersmith

Bitterzoete tabouleh met radicchio & granaatappel

4 personen
voorbereiding: 25 minuten
bereiding: 10 minuten

Lees meer
Quinoa, volkoren graan van Nederlandse bodem

Quinoa, volkoren graan van Nederlandse bodem

Quinoa wordt ook wel een supergraan genoemd. En dat is eigenlijk niet zo vreemd, want het zit vol vezels, ijzer, calcium, eiwit en B-vitamines. Vandaar dat quinoa ook in Nederland steeds populairder wordt. Quinoa is overigens, net als rijst, glutenvrij.

Inca’s
Dit graan heeft een bijzondere...

Lees meer
PuurGezond kokosrijstkoek met rozijnen

Kokosrijstkoek met rozijnen

nagerecht of gebak
6-8 personen
bereidingstijd: 30 minuten
oventijd: 20 minuten

Lees meer
Het paleo kookboek

Het paleo kookboek

Eten als onze voorouders is dat nodig? Wat ons betreft niet, doe maar gewoon en kies voor eerlijke pure producten en kook zelf zonder pakjes en zakjes. Kiezen voor glutenvrij is als je niet overgevoelig bent is ook echt niet nodig. Toch is Het paleo kookboek met de ondertitel "ruim 110 inspirerende...

Lees meer
Zoete aardappelmuffins

Zoete aardappelmuffins

ontbijt
5 stuks
bereidingstijd: 45 minuten

Lees meer
vijgenbrood

Vijgenbrood

tussendoortje
circa 10 stuks

Lees meer
Simply Spices

Simply Spices: geen allergenen, geen E-nummers

Ben je allergisch voor één of meerdere voedingsmiddelen, maar wil je ook wel eens genieten van een spicy maaltijd? Ga dan naar de webshop van Simply Spices. Daar verkopen ze kruidenmixen die vrij zijn van de 24 meest voorkomende allergenen, zoals gluten en koemelk. De kruidenmixen zijn ook vrij van...

Lees meer
havermoutpannenkoekjes

Havermoutpannenkoeken

ontbijtgerecht
6 stuks

Lees meer
Cranberry pancakes

Cranberry pannenkoeken met agavesiroop

ontbijt- of lunchgerecht
10 stuks

Lees meer
Cranberrydip met groentesticks

Bulgur-cranberry dip met groentesticks

tussendoortje of snack
2 personen
bereidingstijd: 20 minuten

Lees meer
Tuiles

Zo maak je glutenvrije amandelkrullen

Samen met kleindochter Stella maakt Cees Holtkamp glutenvrije amandelkrullen en –tuiles.

Lees meer
Amarant

Amarant: bijzondere oude graansoort

Wist je dat 1 kg amarant evenveel eiwitten bevat als 15 eieren of 23 glazen melk? Amarant geldt bij de Inca’s en Azteken al eeuwenlang als heilige plant. Oorspronkelijk wordt deze plant in Peru en Mexico verbouwd op hoogvlaktes (tot wel 4.000 meter) en de voedzame zaadjes kun je eten.

Dit...

Lees meer
Tarwe

What the heck is gluten?

In het Engels… Maar als je die taal redelijk beheerst, is dit een leuk filmpje om te bekijken. De vraag ”Is glutenvrij zoveel gezonder als je geen coeliakie hebt?” wordt onder andere beantwoord.

Lees meer