Witte asperges

Ze zijn er weer volop: asperges! Een heerlijke groente boordevol voedingsstoffen.

Asperges zijn er maar kort. Oorspronkelijk ongeveer vanaf Moederdag tot 23 juni. Maar de laatste jaren zijn ze er steeds vroeger. Verwarmde aspergebedden helpen mee deze koningin onder de groenten langer op ons bord te krijgen. En het goede weer zo vroeg in het voorjaar helpt ook mee.

Asperges bestaan voor het grootste deel uit water, maar denk niet dat ze daardoor geen voedingsstoffen bevatten. Er zitten juist veel mineralen en vitamines in. Met een portie asperges van 300 gram heb je al een kwart van je behoefte aan ijzer binnen. Ook zit er in zo'n portie flink wat vitamine C en foliumzuur. Verder zijn asperges heerlijk koolhydraatarm en vezelrijk. Dus zet dat witte goud maar lekker op het menu.

We hebben wat lekkere recepten voor je: ga voor klassiek en maak deze asperges met ham en ei of een heerlijke aspergesoep. Je kunt ook gaan voor iets spannenders en maak deze pittige pepersoep met asperges, een buideltje met zalm en asperges, een aspergeomelet of deze lenterisotto.

Wil je weten hoe je asperges schoonmaakt? Bekijk de video hier. 

Hollandse recepten