Hoe maak je pruimenchutney?

Hoe maak je pruimenchutney?

Het is weer pruimentijd! Verrukkelijk die zoete zachte vruchten. Gewoon zo uit de hand eten of er een lekkere pruimentaart van bakken. Als je veel pruimen hebt, kun je er natuurlijk jam van maken. Maar veel spannender is een pruimenchutney. Heerlijk bij rijstgerechten.

Lees meer
Hoe maak je pindasaus?

Hoe maak je pindasaus?

Pindasaus uit een potje? Nooit meer als je deze hebt gemaakt.
Lekker bij de BBQ

Lees meer
Hoe maak je ijskoffie?

Hoe maak je ijskoffie?

Mooi weer! Dan neem je ijskoffie. Maar een frappucino van een bekende koffieketen levert je al gauw honderden calorieën. Deze homemade variant is wat slanker en… ijskoud.

Lees meer
Hoe bereid je venkel?

Hoe bereid je venkel?

Voor je het weet, heb je last van groenteroutine. Week in, week uit, stop je dezelfde groenten in je boodschappentas. De sla, tomaten, komkommer, paprika, broccoli en bloemkool komen haast je oren uit! Neem dan eens wat anders. Venkel bijvoorbeeld, die mooie knolletjes met een subtiele anijssmaak....

Lees meer
haringsalade van nieuwe haring

Hoe maak je haringsalade?

Er is weer nieuwe haring! Heerlijk zo uit de hand of op een broodje. Maar je kunt er ook een klassieke pure haringsalade van maken.

Lees meer
Vliesbloesemlimonade

Hoe maak je vlierbloesemlimonade?

Op het blog Greendelicious vonden we het recept van een lekkere vlierbloesemlimonade. Heerlijk verfrissend en je bepaalt zelf hoeveel suiker je erin doet. Dus staat de vlier in je tuin nog in bloei, of weet je er een te staan in bos of park? Probeer het eens. Echt super eenvoudig!

Lees meer
Gegrilde paprika

Hoe maak je gegrilde paprika?

Paprika is lekker, maar gegrilde paprika is hemels. De grill geeft de paprika een zachte, zoete en volle smaak. Perfect als voorafje of als tapa. Je kunt gegrilde paprika’s kopen in een pot of bij de traiteur. Maar als je even de tijd neemt en niet bang bent voor een beetje geknoei, dan maak je ze...

Lees meer
Hoe maak je een frisse smoothie van zomerfruit?

Hoe maak je een frisse smoothie van zomerfruit?

Het grote nadeel van drinkyoghurt of kant-en-klare milkshake is het hoge suikergehalte. Een alternatief zijn de lightvarianten, maar als je dan op de ingrediëntenlijst kijkt sta je verbaasd van wat er allemaal in zit. Terwijl een frisse combinatie van fruit en zuivel toch echt niet veel anders nodig...

Lees meer
Variaties voor in de bidon

Variaties voor in de bidon

Drinken moét bij sporten, dat weet je. Maar soms heb je geen zin in de kant-en-klare hypotone, isotone of hypertone sportdrankjes. Maak dan een van deze acht variaties voor in je bidon. Snel klaar en lekker!

Tijdens het sporten heeft je lichaam behoefte aan vocht, vocht en nog eens vocht. Deze...

Lees meer
Hoe maak je gazpacho?

Hoe maak je gazpacho?

Op warme dagen smaakt deze koude Spaanse soep verrukkelijk als lunch of lichte avondmaaltijd (met een Grote Toet na). Een soep die werkelijk propvol groenten zit!

 

 

Lees meer
Hoe maak je aardbeiensaus

Hoe maak je aardbeiensaus?

De Hollandse zomerkoninkjes zijn al weer volop te koop! Heerlijk zoet smaken ze. Perfect om een lekkere aardbeiensaus van te maken voor over ijs of voor door de yoghurt of kwark. En veel lekkerder dan een saus uit een flesje.

Lees meer
tomatenbrood

Hoe maak je pan tostado con tomate?

Een homemade tomatenrecept, omdat we het niet kunnen laten. Deze keer uit Spanje. Dit voorafje of hapje is heel geschikt voor restjes brood. 

Lees meer
Hoe maak je ravigotesaus?

Hoe maak je ravigottesaus?

Te koop in een flesje, maar deze saus maak je ook gemakkelijk zelf. Heel lekker bij gebakken vis natuurlijk. Probeer het ook eens als smaakmaker van rauwkostsalades!

Lees meer
Hoe maak je een verkoelende slush?

Hoe maak je een verkoelende slush?

Tijdens een warme dag of na het sporten kun je wel verkoeling gebruiken. Wat denk je van een knalroze aardbeien- of frambozenslush. Zo gemakkelijk zelf te maken!

Lees meer
Hoe maak je rabarber-limonadesiroop?

Hoe maak je rabarber-limonadesiroop?

Heel erg veel groeit en bloeit er nog niet in de moestuinen van Nederland, maar de rabarber staat bij iedereen fier boven de grond. Leuk om daar limonadesiroop van te maken. Een vriendin van mij doet dat elk jaar. Ik vroeg haar naar het recept. Ilse bedankt!

Dit recept bevat veel suiker. Die grote...

Lees meer