Hoe maak je kruidenboter met knoflook?

Hoe maak je kruidenboter met knoflook?

Kruidenboter kun je gemakkelijk zelf maken. Je kunt er eigenlijk elk kruid in doen dat je lekker vindt. Standaard kruidenboter maak je met peterselie en bieslook. Maar denk ook aan basilicum, dragon, rozemarijn of tijm.

Lees meer
Hoe maak je rode kool?

Hoe maak je rode kool?

Rode kool is best lekker uit een potje of de diepvries. Maar maak het ook eens zelf!

Lees meer
Hoe maak je notenburgers ?

Hoe maak je notenburgers?

Vegetarische vleesvervangers zijn volop te koop in de supermarkt. Maar ze hebben toch altijd iets geknutseld en passen daarom niet zo goed in een PuurGezonde voeding. Gelukkig kun je heel gemakkelijk zelf een goede vegetarische vervanging maken. Dit recept van notenburgers wordt vast een van je...

Lees meer
Appels

Hoe maak je zelf appelsap?

Nu zijn er appels van nieuwe oogst. Dat zie je, dat ruik je en dat proef je. Het je veel appels gekocht of heb je appels uit eigen boomgaard over? Je kunt er ook zelf appelsap van maken.

Lees meer
Hoe maak je gedroogde tomaten?

Hoe maak je gedroogde tomaten?

Wist je dat je die heerlijke maar prijzige semigedroogde tomaten ook heel goed zelf kunt maken? Handig voor als je op de markt een grote zak tomaten voor bijna nop kunt kopen of als je je eigen oogst niet op krijgt.

Lees meer
Hoe maak je pasta Putanesca?

Hoe maak je pasta Putanesca?

In de supermarkt kun je kiezen uit potten, pakken, zakken en koelverse traiteurachtige tomatensaus. Maar zo’n tomatensaus maak je net zo gemakkelijk zelf. En kan het ook een tikje anders? Ja, als je pasta putanesca maakt.

Lees meer
Hoe maak je tiramisu?

Hoe maak je tiramisu?

Eigenlijk is tiramisu ‘t lekkerste Italiaanse nagerecht dat er is. Maar dat zou je niet zeggen als je al die kant-en-klare fabrieksprobeersels proeft. Jammer toch. Laat je daarom niet verleiden tot aankoop van zo’n bak met mierzoete vulling, maar maak je tiramisu zelf. Het is echt niet moeilijk

Lees meer
Sorbetijs

Hoe maakje sorbetijs?

Weet je dat het helemaal niet moeilijk is om zelf ijs te maken? Vooral sorbetijs (waterijs op basis van vers fruit) is supergemakkelijk. Wel heb je per se een diepvriezer of een goed diepvriesvak in je koelkast nodig. Zelf vind ik frambozensorbetijs heerlijk, zeker nu op het moment nu de frambozen...

Lees meer
Hoe maak je spinazie a la creme

Hoe maak je spinazie à la crème?

De favoriet van veel kinderen: spinazie à la crème. Gek genoeg hadden we die nog niet op onze website staan. Daarom maken we er op verzoek van een van onze lezers ook een PuurGezonde versie van. Dit is trouwens ook een prima basis voor een spinaziesaus voor over de pasta.

Lees meer
Hoe maak je bessenjam?

Hoe maak je bessenjam?

Op het moment zijn er zoveel verschillende soorten bessen te koop dat de verleiding wel heel groot is er iets anders mee te doen dan ze alleen maar in de yoghurt te eten. Rode bessen, kruisbessen, blauwe bessen, bosbessen, frambozen, bramen en natuurlijk niet te vergeten aardbeien lenen zich perfect...

Lees meer
Hoe maak je pruimenchutney?

Hoe maak je pruimenchutney?

Het is weer pruimentijd! Verrukkelijk die zoete zachte vruchten. Gewoon zo uit de hand eten of er een lekkere pruimentaart van bakken. Als je veel pruimen hebt, kun je er natuurlijk jam van maken. Maar veel spannender is een pruimenchutney. Heerlijk bij rijstgerechten.

Lees meer
Hoe maak je pindasaus?

Hoe maak je pindasaus?

Pindasaus uit een potje? Nooit meer als je deze hebt gemaakt.
Lekker bij de BBQ

Lees meer
Hoe maak je ijskoffie?

Hoe maak je ijskoffie?

Mooi weer! Dan neem je ijskoffie. Maar een frappucino van een bekende koffieketen levert je al gauw honderden calorieën. Deze homemade variant is wat slanker en… ijskoud.

Lees meer
Hoe bereid je venkel?

Hoe bereid je venkel?

Voor je het weet, heb je last van groenteroutine. Week in, week uit, stop je dezelfde groenten in je boodschappentas. De sla, tomaten, komkommer, paprika, broccoli en bloemkool komen haast je oren uit! Neem dan eens wat anders. Venkel bijvoorbeeld, die mooie knolletjes met een subtiele anijssmaak....

Lees meer
haringsalade van nieuwe haring

Hoe maak je haringsalade?

Er is weer nieuwe haring! Heerlijk zo uit de hand of op een broodje. Maar je kunt er ook een klassieke pure haringsalade van maken.

Lees meer