Vraag bij de poelier of slager naar wildzwijnvlees om te stoven. Voor 4 tot 6 personen neem je 800 gram wildzwijn.
Snij dit in blokjes van ca. 3 cm. Dep het vlees droog en laat het ongeveer 15 minuten op kamertemperatuur komen. Bestrooi het vlees met 2 eetlepels bloem.
Snipper 1 ui, ½ winterwortel en 2 stengels bleekselderij. Verhit 100 gram boter in een braadpan en bak hierin het wildzwijn vlees rondom bruin. Voeg de gesnipperde groenten toe en bak deze 3 minuten mee.
Voeg 2 eetlepels tomatenpuree toe en bak deze ook even mee. Schenk ½ liter rode wijn bij het vlees voeg 2 laurierbladeren, 5 jeneverbessen en wat zout toe. Laat het vlees in 2-2 ½ uur zacht gaar stoven.
Proef voor het serveren de saus. Breng eventueel op smaak met zout en peper.