recept
algemeen
Winkelmand
Inloggen
Winkel
Wat is PuurGezond
Recepten
Gezond leven
Homemade recepten
Hoe maak je scones?
Bij een echte Engelse high tea horen scones. Dat zijn licht gezoete, kleine broodjes die je eet met jam en clotted cream. Er zijn tegenwoordig…
Hoe maak je kruidenboter met knoflook?
Kruidenboter kun je gemakkelijk zelf maken. Je kunt er eigenlijk elk kruid in doen dat je lekker vindt. Standaard kruidenboter maak je met peterselie…
Hoe maak je Bircher-muesli?
Is havermoutpap je een stap te ver, probeer dan eens Bircher muesli. Een heerlijk PuurGezond ontbijt dat je klaar zet voor je gaat slapen.
Hoe maak je puree van aardappel en knolselderij?
Wil je meer groenten in de maaltijd of wil je aardappelpuree met minder koolhydraten dan is deze aardappel-knolselderijpuree een aanrader. Kan niet…
Hoe maak je vinaigrette?
Natuurlijk kun je de sla versieren met een kant-en-klare dressing uit een fles. Maar er gaat niets boven een eenvoudige, zelfgemaakte vinaigrette.
Hoe maak je balsamicodressing?
Balsamicoazijn is een perfecte smaakmaker. Een scheutje van deze Italiaanse lekkernij is heerlijk door de zelfgemaakte tomatensaus, een stoofschotel…
Hoe maak je havermoutpap?
‘s Ochtends vroeg pap koken? Probeer het! Want een kom warme pure havermoutpap is heerlijk op een frisse ochtend en je bent verzekerd van een…
Hoe maak je olijventapenade?
Tapenade is lekker op een stuk stokbrood of toast voorafgaand aan een maaltijd.Maar het smaakt ook prima op de lunchboterham met wat sla en…
Hoe maak je een gezonde uitsmijter?
Met de gebakken eieren in een uitsmijter is natuurlijk niets mis. Maar een uitsmijter kan veel beter: met groenten erbij!
Hoe maak je gegrilde paprika?
Paprika is lekker, maar gegrilde paprika is hemels. De grill geeft de paprika een zachte, zoete en volle smaak. Perfect als voorafje of als tapa. Je…
Hoe maak je tapas?
Gewoon heel erg lekker, die pittige Spaanse hapjes. Je kunt er uren voor in de keuken staan, maar het kan ook razendsnel! Voor de eerste 6 hapjes heb…
Hoe maak je kerriesaus?
Omdat ik in de schappen van de supermarkt zoveel verschillende merken kant-en-klare kerriesaus zie staan, denk ik dat er ontzettend vaak kerriesaus…
Hoe maak je ananasijs?
Vriesvakken liggen er vol mee: ijs! Maar waarom niet zelf maken? Veel verser, minder suiker en je weet altijd wat erin zit. Deze ananasijsjes zijn…
Hoe maak je vanillesaus?
Warme vanillesaus smaakt heerlijk bij (warm) herfstfruit, ijs of gebak. Zo’n vanillesaus is heel gemakkelijk zelf te maken. Daar heb je geen zakje…
Hoe maak je guacamole?
Deze Mexicaanse dipsaus maak je het liefst vlak voor gebruik, omdat de avocado snel verkleurt. Het smaakt verrukkelijk bij nachochips, maar ook als…
Hoe maak je tarte tatin?
Een klassieker uit de Franse keuken: tarte tatin. Een soort omgekeerde appeltaart, waarbij de appels onderin de ovenschaal liggen en het deeg er…
Hoe maak je naanbrood?
Een kant-en-klaar naanbrood is natuurlijk zo gekocht en opgewarmd, maar zelf maken is verrassend gemakkelijk, erg leuk en minstens zo lekker.
Hoe maak je rozijnenbrood (voor het Paasontbijt)?
Als je wat tijd hebt, is er niets leukers dan zelf je brood bakken. En met de Paasdagen voor de deur is een rozijnenbrood wel heel erg lekker. Je kunt…
Hoe maak je wereldburgers?
WereldBurgers zijn hét duurzame alternatief voor de welbekende hamburger. Tover je broodresten om tot een heerlijke snack! Ellen van Andel stuurde dit…
Hoe maak je pasta Putanesca?
In de supermarkt kun je kiezen uit potten, pakken, zakken en koelverse traiteurachtige tomatensaus. Maar zo’n tomatensaus maak je net zo gemakkelijk…
Video: hoe maak je visburgers?
Niks mis met vissticks hoor. Het is een prima start om kinderen vis te leren eten.
Hoe maak je venkelsoep?
Venkel is zo’n groente die je vaak links laat liggen omdat je niet weet wat ermee te doen. Probeer eens deze lekkere soep.
Lentemenu met 28 complete dagmenu’s
Op zoek naar kookinspiratie voor echte voorjaarsdagen? Download voor € 7,50 het PuurGezond Lente Maandmenu. Voorbeeldmenu's voor 28 dagen vol pure en…
Hoe maak je mosterdsoep?
Is mosterdsoep zo’n soep die je alleen in een restaurant eet of waarvoor je een blikje opentrekt? Echt niet nodig, want de lekkerste mosterdsoep maak…
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
»
back-to-top