recept
algemeen
Winkelmand
Inloggen
Winkel
Wat is PuurGezond
Recepten
Gezond leven
Homemade recepten
Ken je kruidenmix dukkah al?
Dukkah is een noten-specerijenmengsel dat van oorsprong uit Egypte komt. Heerlijk als dip voor brood, maar ook over salades, warme groenten en zelfs…
Hoe maak je harissa?
Ken je de pittige, kruidige saus harissa? Deze saus wordt in de Noord-Afrikaanse keuken vaak gebruikt. Bijvoorbeeld bij couscous of bij geroosterd…
Hoe maak je verse kruidenroomkaas?
Kruidenroomkaas wordt vaak gegeten op een stokbroodje bij de barbecue, maar is ook heerlijk verfrissend bij de lunch. Maak de spread zelf met verse…
Hoe maak je groene currypasta?
Handig om in huis te hebben: een kant-en-klare currypasta. Zelf maken is leuk en lekker!
Hoe maak je oosterse pompoensoep
Pompoensoep is echt iets van deze tijd van het jaar. Je kunt er heerlijk mee variëren. Maak bijvoorbeeld eens deze oosterse variant met currypasta en…
Hoe maak je kip in de braadzak?
Lekker makkelijk, kip in de braadzak. Je kunt er alle kruiden, specerijen en groenten bijstoppen die je lekker vindt. En verder heb je er geen…
Hoe maak je een barbecue kruidenmix?
Zelf gemaakte barbecue kruidenmix. Minder zout, meer smaak! Heerlijk om vlees, vis en groenten mee in te wrijven voordat je ze op de barbecue legt. Of…
Hoe maak je andere pesto?
Voor smaak, smeuïgheid en textuur gebruikt de redactie van PuurGezond bijna altijd pijnboompitten, knoflook, (Parmezaanse) kaas en olie in homemade…
Hoe maak je perzik icetea?
Icetea, ook dat maken we op de redactie van PuurGezond zelf. Thee zetten van kruiden, in combinatie met fruit, specerijen of zelfs eetbare planten en…
Hoe maak je munt ijsthee?
Met deze zomerse temperaturen gaan dorstlessers als "icetea" er wel in. Gewone ijsthee zit echter boordevol suiker of is gezoet met kunstmatige…
Hoe maak je Tikka Masala?
Het is misschien wel een van de populairste Indiase maaltijden uit een pakje: kip tikka masala. Eigenlijk te gek voor woorden dat dat uit een pakje…
Hoe maak je chai latte?
Wil je echt even ontspannen? Maak voor jezelf een kruidige chai latte. Leuk om zelf te maken en een feest voor je smaakpapillen.
Hoe maak je American Pancakes?
Echt een feestelijk verwenontbijt, deze kleine dikke Amerikaanse pannenkoekjes. Het recept komt uit ons boek "PuurGezond! Slank in 8 stappen".
Hoe maak je stamppot snijbonen/witte bonen?
Deze stamppot is een klassieker, die bekend staat onder de naam blote billetjes in het gras. Het is een prachtig vega gerecht want door de bonen heb…
Hoe maak je champignonsoep?
Gebonden champignonsoep uit blik: daarin moet je de champignons meestal met een lantaarntje zoeken! Maak het gewoon zelf. In dit herfstseizoen kun je…
Hoe maak je aardappelgratin?
Heerlijk zo’n goudbruin gebakken aardappelgratin uit de oven. Lekker bij vlees en vis en heel gemakkelijk van te voren te bereiden. Maak het zelf,…
Hoe maak je kip uit de oven?
Superhandig, een hele kip bereiden in de oven. Je hebt er geen omkijken naar. Gebruik een scharrelkip of biologische kip.
Hoe maak je aïoli?
De Spaanse variant op knoflooksaus heet aïoli. “All i oli” is Catalaans voor knoflook en olie. Natuurlijk kun je deze saus in een potje kopen. Maar,…
Hoe maak je rösti?
Een heel lekker Zwitsers aardappelrecept is rösti. In de supermarkt vind je die in kleine rondjes in de diepvries, maar als je het zelf maakt wordt…
Hoe maak je een frisse smoothie van zomerfruit?
Het grote nadeel van drinkyoghurt of kant-en-klare milkshake is het hoge suikergehalte. Een alternatief zijn de lightvarianten, maar als je dan op de…
Hoe maak je kipsaté?
Kant-en-klare kipsaté opwarmen in de magnetron? Ga liever zelf aan de slag. Lekkerder én je kunt er biologische- of scharrelkip voor gebruiken.
Hoe maak je een quiche?
Een hartige taart uit de oven is een perfecte avondmaaltijd of een heerlijk buffetgerecht dat je gemakkelijk van te voren kunt maken en waarop je…
Hoe maak je coleslaw?
In Amerika ontbreekt deze salade bij geen enkele barbecue, maar toch is het van oorsprong geen Amerikaans recept. Hollandse immigranten brachten het…
Hoe maak je ragout?
Heerlijk bij rijst, lekker bij een boterham of klassiek in een pasteibakje. Het beste smaakt natuurlijk je eigengemaakte ragout. Veel beter dan die…
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
»
back-to-top