Bord pasta met rode saus

Varieer op tomatensaus: met net wat andere kruiden en toevoegingen geef je je tomatensaus een Griekse twist.

Hoofdgerecht
4 personen
45 minuten bereidingstijd

Ingrediënten
1 grote teen knoflook
1 ui
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel oregano
1 theelepel gemalen komijn
½ theelepel kaneel
2 blikken gepelde tomaten
1 eetlepel rode wijnazijn (of rode wijn als je die open hebt staan)
150 gram zwarte olijven
verse basilicum
feta

Bereiden

  • Pel en snipper knoflook en ui.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de ui en de knoflook zachtjes zodat het heerlijk begint te ruiken.
  • Voeg de oregano, komijn en kaneel toe en bak dit een paar seconden mee.
  • Voeg nu de gepelde tomaten toe en laat ze op een laag vuur meepruttelen.
  • Voeg de wijnazijn toe en snij de olijven in plakjes. Voeg de olijven toe en laat de tomaten minimaal 30 minuten zachtjes pruttelen.
  • Serveer de saus met basilicum en verbrokkel de feta erover.

Lekker bij volkorenpasta, zilvervliesrijst of bulgur

Op zoek naar meer lekkere en gezonde variaties voor een pastasaus? We hebben een receptspecial gemaakt voor je met 20 fantastische pastagerechten. Te koop als download in onze webshop voor € 4,-

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Mediterrane recepten