2 personen
bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
2 grapefruits
½ tl korianderzaad
1 el honing
1 tl boter of kokosolie
4 el havermout
Stukje vanillestokje
100 ml yoghurt
Bereiden
- Schil de grapefruit en snij in partjes. Vang uitgelopen vocht op. Kneus het korianderzaad.
- Bak het korianderzaad in een pannetjes tot het gaat geuren. Haal de pan van het vuur en voeg 2 el water en de honing toe. Voeg het achtergehouden grapefruitsap toe. Zet de pan weer op het vuur en laat iets indikken.
- Smelt in een andere pan de boter of olie. Voeg de havermout toe en bak tot deze begint te kleuren. Schraap de vanille uit het vanillestokje en voeg dit toe.
- Verdeel de partjes grapefruit over 2 borden, schenk de warme stroop erover en bedek met de yoghurt en de krokante havermout.
Je kunt dit ontbijt makkelijk voor 1 persoon maken, door de hoeveelheden door tweeën te delen.
Havermout is wel een van de favorieten van de PuurGezond-redactie. We verzamelden voor jou de ontbijtjes met havermout die wij regelmatig maken. Schaf hier onze Grananola en havermout download aan voor slechts 2,50 euro. Met 15 lekkere ontbijtrecepten!