Pel 2 uien en 8 teentjes knoflook. Snij deze in stukken. Schil een stuk van 4 cm gember en snij deze in stukjes. Haal het witte hart uit 2 stengels citroengras en snij dit in stukjes. Maak 4 groene pepers schoon en haal de zaadjes eruit als je een minder pittige currypasta wilt hebben. Rasp de schil van 1 limoen. Doe al deze ingrediënten samen met 25 gram verse koriander, ½ theelepel gemalen koriander, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel kurkumapoeder en 1 eetlepel vissaus in een keukenmachine. Pureer alles. Voeg zoveel olie (zonnebloem/arachide) toe tot je een pindakaasachtige massa hebt.
Gebruik je geen vissaus, voeg dan wat zout toe.
Bewaar de currypasta in een brandschoon potje in de koelkast (ca. 2 weken). Of vries het in, in kleine porties. Gebruik enkele eetlepels van de currypasta voor het maken van een curry, bijvoorbeeld met kip, paprika en broccoli.